Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγάλο αγκάθι το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας και ο αριθμός των απολύσεων στο Δημόσιο

Στην επόμενη επίσκεψή τους στην Ελλάδα, θα απαντήσουν οι εκπρόσωποι της τρόικας για το αν θα υπάρξει παράταση σχετικά με το «δεύτερο κύμα» της διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων, όπως και στα υπόλοιπα ζητήματα που έθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή δίωρη συνάντηση των δύο πλευρών.

Συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αρκέστηκαν να πουν, μετά τη σημερινή συνάντηση, ότι...
«σημειώθηκε πρόοδος» στις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών και πως οι εκπρόσωποι της τρόικας αναγνώρισαν την αξιοπιστία και τη βούληση του υπουργείου να προωθήσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις και παράλληλα να «τρέξει» τις μεταρρυθμίσεις για ένα καλύτερο και πιο αποτελεσματικό δημόσιο.

Επισημαίνεται ότι, όπως και στην προηγούμενη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους εκπροσώπους των δανειστών μία μικρή (δίμηνη-τρίμηνη) παράταση για το «δεύτερο κύμα» της διαθεσιμότητας, προκειμένου αυτή να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δίχως οριζόντιες λύσεις.

Επίσης, ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε να μετρήσουν στις απολύσεις των 15.000 υπαλλήλων, για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση μέχρι το 2014 (οι 4.000 εντός του 2013), όσοι συμβασιούχοι εργάζονται σε φορείς του Δημοσίου με συμβάσεις και ενδεχομένως απομακρυνθούν με δικαστικές αποφάσεις.

Πάντως, όλα δείχνουν ότι έχει κλείσει το θέμα του «πρώτου κύματος» της διαθεσιμότητας, αν και εκκρεμούν ορισμένα ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα, όπως π.χ. οι εξαιρέσεις που θα υπάρξουν απ’ όσους έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (αν και αυτό έχει προβλεφθεί με την ένταξη περισσοτέρων στη διαθεσιμότητα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου