Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Εκπνέει η προθεσμία για την προσκόμιση δικαιολογητικών στις Εφορίες


Εκπνέει σήμερα, Δευτέρα, η καταληκτική προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογουμένους προκειμένου να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους στις εφορίες για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δηλώσεων τους.

Σημειώνεται ότι από τους 340.791 φορολογούμενους που ειδοποιήθηκαν μέσω του Taxisnet ότι για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσης τους πρέπει να...
προσκομίσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ, έχουν μέχρι σήμερα προσέλθει στις εφορίες 161.988 φορολογούμενοι, ήτοι το 47,5% του συνόλου.

Από τους 178.803 φορολογούμενους που παραμένουν «άφαντοι» από τη εφορία, καθώς δεν έχουν προσκομίσει δικαιολογητικά, οι περίπου 90.000 έχουν χρεωστικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, οι 40.000 έχουν πιστωτικές δηλώσεις και 50.000 εξ αυτών έχουν μηδενικές δηλώσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρης προσανατολίζεται να προχωρήσει εντός της εβδομάδας στην εκκαθάριση των 90.000 χρεωστικών δηλώσεων, αναγκάζοντας τους εν λόγω φορολογουμένους να προσέλθουν εκ των υστέρων στις εφορίες για έλεγχο. Δεν θα ισχύσει το ίδιο για όσους έχουν επιστροφή φόρου, καθώς για να ολοκληρωθεί η εκκαθάρισή τους θα πρέπει να προσκομίσουν πρώτα τα δικαιολογητικά τους στις ΔΟΥ.

Από τους 161.988 φορολογούμενους που ανταποκρίθηκαν και προσκόμισαν τα πρωτότυπα δικαιολογητικά, οι εφορίες έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση 93.293 δηλώσεων, ενώ εκκρεμεί ακόμη η εκκαθάριση 26.635 δηλώσεων τα παραστατικά των οποίων που έχουν ήδη ελεγχτεί.

Πρέπει να σημειωθεί πως περίπου 42.060 δηλώσεις που βρίσκονται στις εφορίες, παραμένουν υπό επεξεργασία και η εκκαθάρισή τους θα γίνει μέσα στον Οκτώβριο. Αν σε αυτούς προστεθούν και οι 90.000 που δεν προσήλθαν στις εφορίες, συνολικά περίπου 135.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν το φόρο εισοδήματος σε μια δόση.

Πηγή:agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου