Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Θέλουν να κόψουν τη μισθοδοσία των Κληρικών

Τους μισθούς των περίπου 9.500 κληρικών της Ελλάδας έχει βάλει «στο μάτι» η τρόϊκα που φαίνεται αποφασισμένη να ανοίξει για τα καλά το κεφάλαιο των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους.

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά», την προηγούμενη εβδομάδα, οι εκπρόσωποι των δανειστών, επανέφεραν την πρόταση που είχαν θέσει και το 2011 στην Κυβέρνηση Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία, το κράτος θα πρέπει...
να σταματήσει να πληρώνει τη μισθοδοσία των ιερέων ή στην καλύτερη περίπτωση να την μοιραστεί με την Εκκλησία.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τα ταμεία του Κράτους θα εξασφαλίσουν τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ, αφού θα «απολύσει» ουσιαστικά τους περίπου 9.500 κληρικούς όλων των βαθμίδων που υπηρετούν στην χώρα μας.

 Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, ενήμεροι για την πρόταση αυτή με την οποία φέρονται σύμφωνοι, είναι τόσο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε όσο και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Γερμανός υπουργός που θα επισκεφθεί την Αθήνα για λίγες ώρες την ερχόμενη εβδομάδα, έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ο οποίος το έχει δεχθεί. Βέβαια κανείς δεν περιμένει από τον Γερμανό Υπουργό να θέσει στον Αρχιεπίσκοπο θέμα μισθοδοσίας των Ελλήνων Κληρικών, όμως σε κάθε περίπτωση μετά την αποκάλυψη αυτή, η συνάντηση των δυο ανδρών λαμβάνει άλλο χαρακτήρα.

Τι λένε οι κυβερνητικοί εταίροι

Με την Εκκλησία να σηκώνει το βάρος της στήριξης ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, αλλά και έπειτα από τόσες διαβεβαιώσεις που κατά καιρούς έχουν δώσει για το θέμα της μισθοδοσίας, κανείς εκ των κυβερνητικών εταίρων δεν φαίνεται έτοιμος να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση.

Κατά την εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο μόνος που σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της διακοπής της μισθοδοσίας του Κλήρου είναι ο κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Στην Εκκλησία δεν μπορούν να γνωρίζουν ακόμη αν πρόκειται για μια ακόμη μέτρηση αντιδράσεων ή για μια ουσιαστική απειλή των μέχρι τώρα δεδομένων, όμως αυτό που σίγουρα γνωρίζουν είναι ότι μια μέρα, αργά η γρήγορα αυτή η συζήτηση θα ανοίξει.

Πηγή: dogma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου