Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ετοιμάζουν αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο για εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες

- Διορθώσεις στο πολυνομοσχέδιο, μετά τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ
- Τι θα γίνει με εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες
- Αποσύρεται η τροπολογία για τη χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους
- Απαλλάσονται από ποινική ευθύνη τα μέλη του ΔΣ του ΤΧΣ
- Η συνομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη με τους δημοτικούς αστυνομικούς

Έντονες αντιδράσεις για το υπό ψήφιση πολυνοσχέδιο υπήρξαν από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτσι, αναμένεται να γίνουν...
κάποιες αλλαγές που αφορούν τους σχολικούς φύλακες, αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

Για τους σχολικούς φύλακες συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνταξιοδότησής τους, καθώς επί χρόνια δεν είχαν ασφάλιση παρά μόνο ιατροφαρμακευτική περίθλαψη.

Για τους εκπαιδευτικούς, όσοι φεύγουν από τα τεχνικά Λυκεία καθώς οι ειδικότητες καταργούνται και τίθενται σε διαθεσιμότητα θα ενταχθούν σε δημόσια ΙΕΚ ή θα μοριοδοτούνται ως ωρομίσθιοι.

Αποφασίσθηκε επίσης να αποσυρθεί η τροπολογία για την χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από άλλους υπουργούς αλλά και η απαλλαγή από ποινική ευθύνη των μελών του ΔΣ του ΤΧΣ.



Η κριτική από Μπακογιάννη και άλλους βουλευτές



Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η Ντόρα Μπακογιάννη άσκησε κριτική τόσο για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση εμφάνισε τον νέο φορολογικό κώδικα και ειδικά για το κομμάτι με τις αποδείξεις, όσο και για τα θέματα της εκπαίδευσης.

Απευθυνόμενη στον Γ. Μαυραγάνη του είπε ότι "έχουμε γίνει περίγελος, δεν είναι δυνατόν να λέμε πάρε αυτή την απόδειξη και κερδίζεις χρυσούν ωρολόγιον" και τον υφυπουργό να απαντάει ότι το υπουργείο Οικονομικών μελετάει το θέμα των αποδείξεων για το 2014 ώστε να δίνονται κίνητρα για αποδείξεις που προέρχονται από επαγγελματικές ομάδες που φοροδιαφεύγουν.

Η κα Μπακογιάννη επανήλθε και στο θέμα της κατάργησης επαγγελματικών ιδιοτήτων από τα τεχνικά Λύκεια λέγοντας προς τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο: "Θέλω να πειστώ ότι όταν ένα παιδί θέλει να γίνει κομμώτρια στη Νάουσα, θα μείνει στη Νάουσα. Όταν θέλει να γίνει αργυροχρυσοχόος στα Γιάννενα, θα μένει στα Γιάννενα και όταν θέλει να γίνει ψυκτικός στην Ρόδο, θα μένει στη Ρόδο και δεν θα τρέχει να πληρώσει ιδιωτικά ΙΕΚ".

Ο κ. Αρβανιτόπουλος απάντησε ότι όλες οι ειδικότητες που καταργούνται από τα επαγγελματικά Λύκεια, θα μεταφερθούν στα δημόσια ΙΕΚ και ότι λειτουργούν 91 δημόσια ΙΕΚ σε όλη τη χώρα και θα ενισχυθούν.

Η κριτική των βουλευτών εστιάστηκε και στο θέμα της χρήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από υπουργούς όπως αυτός της Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα, ο κ. Κακλαμάνης είπε κατηγορηματικά ότι "η ΚΟ της ΝΔ δηλώνει ότι αποκλείεται να ψηφίσει τέτοια τροπολογία".

"Δεν πρόκειται να δεχθούμε τροπολογίες που περνάνε νύχτα, τροπολογίες που κάνουν κακό στην κυβέρνηση", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ενέκρινε την απόσυρση αυτής της τροπολογίας

Στη συνάντηση ακούστηκαν και οι πρώτες βολές κατά του νέου υφυπουργού Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, από τον Αλέξη Δερμετζόπουλο. "Είδαμε στην επιτροπή να εκπροσωπεί το υπουργείο Παιδείας ένας συνεσταλμένος και μελαγχολικός νεαρός", είπε χαρακτηριστικά.


Οι δημοτικοί αστυνομικοί


Έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 δημοτικοί αστυνομικοί, με τους οποίους είχε ολιγόλεπτη συνομιλία η βουλευτής Επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη, η οποία διετέλεσε στο παρελθόν δήμαρχος Αθηναίων, είπε στους συγκεντρωμένους: "Εγώ, επειδή πήρα τους περισσότερους από σας, επί των ημερών μου, ξέρω πόσο πολύ αξίζετε. Άρα, δεν έχω καμία αμφιβολία γι΄αυτό. Ξέρω τα προσόντα σας, ξέρω τα πτυχία σας.. Κανείς δεν είπε ότι δεν αξίζετε. Εγώ πρώτη, έχω βγει και τα έχω πει αυτά".

Στη συνάντησή τους με τον γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον Σίμο Κεδίκογλου, δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα απορροφηθούν στο σύνολό τους, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι όσοι έχουν μεταπτυχιακό δεν θα φύγουν από το δυναμικό των δήμων.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στις 16.00 θα συναντηθεί στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα, καθώς και τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.


Οι συναντήσεις της ΚΕΔΕ



Αργότερα, αντιπροσωπεία των δημοτικών αστυνομικών συναντήθηκε στο ΥΠΕΞ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και του ζήτησε να αποσυρθεί άμεσα η λέξη "διαθεσιμότητα" από την τροπολογία. Ζήτησαν επίσης αυτό να γίνει το επόμενο διήμερο αλλιώς, όπως είπαν, θα συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους. Κατα δήλωση εκπροσώπου τους ο κ. Βενιζέλος τους απάντησε οτι θα εξετάσει το αίτημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου