Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Τι θα μεταδίδει η ΕΔΤ - Πότε θ' αρχίσει το "πρόγραμμα"

- Το σήμα της ΕΡΤ εκπέμπει από τα παλιά στούντιο του Mega στην Παιανία
- Διμοιρίες και κλούβες των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις
- Το πρόγραμμα τις πρώτες μέρες θα καλυφθεί με ταινίες της εταιρίας Παπανδρέου και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
- Θα προβάλλονται και ντοκιμαντέρ από το αρχείο του καναλιού της Βουλής
- Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Ψεύτικο αντίγραφο της ΕΡΤ η ΕΔΤ
- Καψής: 10 συνδικαλιστές της ΕΡΤ εμποδίζουν την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ

Το σήμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης «βγήκε» στον αέρα από τις συχνότητες της ΕΤ1, της ΝΕΤ και της ΕΤ3 το πρωί της Τετάρτης. Εκπέμπει από τα παλιά στούντιο του Mega στην Παιανία, τα οποία μοιάζουν με...
οχυρό!

Δείχνει μόνο την κάρτα με το σήμα της ΕΔΤ και ακούγεται μουσική. Αυτό μέχρι τις 14:00, γιατί τότε θα αρχίσει να εκπέμπεται πρόγραμμα.

Δε θα αφήσουμε 10 συνδικαλιστές να κρατούν όμηρο την κυβέρνηση - Παντελής Καψής
Το πρόγραμμα του μεταβατικού φορέα θα καλυφθεί, την πρώτη εβδομάδα, με ταινίες από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ταινίες της εταιρείας «Παπανδρέου» για τις οποίες υπάρχει δικαίωμα δεύτερης προβολής αλλά και αρχειακό υλικό με βιογραφίες - ντοκιμαντέρ που βρίσκονται στο αρχείο του καναλιού της Βουλής.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή, τις πρώτες μέρες θα υπάρχουν και ειδήσεις σε τίτλους, που θα περνούν από τις οθόνες (κρόουλ).

Κάπως έτσι θα καλυφθούν οι πρώτες μέρες, μέχρι να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για να βγει το πρόγραμμα, που θα καλύψει το επόμενο διάστημα και μέχρι να λειτουργήσει ο νέος φορέας, που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ.

Καψής: Δε θα μείνουμε όμηροι 10 συνδικαλιστών
Τις επόμενες μέρες θα προκηρυχθούν οι θέσεις εργασίας για να καλυφθεί το κενό και να εκπέμψει η ΕΔΤ πλήρες πρόγραμμα και με δελτία ειδήσεων. Αυτό τόνισε ξανά, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ αυτή τη φορά, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.

Αναφερόμενος στην ΕΔΤ που άρχισε να εκπέμπει σήμερα είπε: «Πρόκειται για δοκιμαστική εκπομπή. Δεν υπάρχει άδεια εκπομπής αλλά το πρόβλημα δεν είναι εάν ενημερώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Τις επόμενες ώρες θα προχωρήσουμε στην προβολή εκπομπών, ταινιών και ντοκιμαντέρ που έχει στη διάθεσή της η ΕΡΤ».

Έπεσαν οι μάσκες, έγιναν φτηνοί τηλεπειρατές - Εργαζόμενοι ΕΡΤ
«Δεν είναι επιλογή μας η εκπομπή σήματος από ιδιωτικές εγκαταστάσεις πλην όμως είναι ο μοναδικός τρόπος αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε και κατήγγειλε ότι η κατάληψη του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής «από 10 συνδικαλιστές και ακτιβιστές εμποδίζει την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας». Και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στη συζήτηση αλλά «δεν θα παραμείνει όμηρος των συνδικαλιστών».

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Ψεύτικο αντίγραφο της ΕΡΤ

«Πειρατικό μόρφωμα», χαρακτηρίζουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ την ΕΔΤ και όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους, «και η τελευταία "μάσκα" έπεσε από το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Για την κυβέρνηση Σαμαρά, φαίνεται πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά μόνο ο δρόμος της παρανομίας. Αφού κατέλυσαν το Σύνταγμα, επιχειρώντας να βάλουν "λουκέτο" στην ΕΡΤ, από σήμερα έγιναν φτηνοί τηλεπειρατές, εμφανίζοντας παράνομα στις δημόσιες συχνότητες το μόρφωμα της ΕΔΤ.

Θεώρησαν ότι η ΕΡΤ είναι νεκρή και έσπευσαν να σκυλεύσουν το σώμα της, διαμοιράζοντας μεταδόσεις, συχνότητες, υλικό και τη "Ραδιοτηλεόραση". Θεώρησαν ότι η ΕΡΤ είναι ανήμπορη να αντιδράσει και έσπευσαν να ευτελίσουν ιστορία και μνήμη δεκαετιών. Ονόμασαν ένα πειρατικό μόρφωμα, ΕΔΤ. Κακέκτυπο το όνομα, παράνομο το μόρφωμα, σε αγαστή συνεργασία με την Digea των ιδιωτών καναλαρχών.

Εθισμένοι στα λάθη αυταρχικής λογικής, συνεχίζουν να διαπράττουν το ένα πίσω απ' το άλλο. Η ΕΡΤ είναι ΕΔΩ (και όχι η ΕΔΤ). Οι τηλεθεατές και οι ακροατές της, η ελληνική κοινωνία, που στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα, είναι ΕΔΩ.

Ενωμένοι, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την ΕΡΤ των εργαζομένων και του ελληνικού Λαού και όχι των ιδιωτών και των τηλεπειρατών».

Όπως δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της πρώην ΕΡΤ, Νίκος Μιχαλίτσης, το σήμα κωδικοποιείται ψηφιακά στις εγκαταστάσεις της Digea και γίνεται η πολυπλεξία μαζί με τα σήματα της Βουλής, του ΡΙΚ Sat, της Deutsche Welle και του BBC World και φεύγουν ως ένα σήμα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τη Digea το σήμα πηγαίνει στον ΟΤΕ κι από εκεί στέλνει τα σήματα ως ένα στους ψηφιακούς πομπούς και εκπέμπονται στα σημεία όπου υπάρχει ψηφιακή τηλεόραση, κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου