Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Αλλάζει ο καιρός από την Τρίτη



Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου 2013.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 33 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 19 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 21 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.
  
Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τρίτη 16/7, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
24 έως 29 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους ως 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με καθαρό ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 26 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, ασθενείς στο Σαρωνικό και έως μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στη Μακεδονία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από το απόγευμα 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αιθριος. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αιθριος. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά και την Εύβοια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τετάρτη 17-07-2013
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις τοπικά αυξημένες με όμβρους ή καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος αλλά το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές. πάντως τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Πέμπτη 18-07-2013 και Παρασκευή 19-07-2013
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια. Πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Κρήτης την Πέμπτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως την Παρασκευή.

Σάββατο 20-07-2013-Κυριακή 21-07-2013
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 ,στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου