Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Η Αμανή πρέπει να πει ναι στην αστυνόμευση όχι στην παρανομία

Η βορειοδυτική Χίο δεν πρέπει, για να προσελκύσει κόσμο, να πατήσει φρένο στην αστυνόμευση, αλλά να τραβήξει χειρόφρενο στην παρανομία

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Η ασφάλεια μιας περιοχής αναμφισβήτητα προϋποθέτει την αστυνόμευσή της. Δυστυχώς, κάποιοι στη Βορειοδυτική Χίο δεν το έχουν καταλάβει αυτό.

Καλώς ή κακώς, η ηρεμία ενός τόπου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρουσία της αστυνομίας. Βρισκόμαστε λίγες μέρες, πριν τον εορτασμό της πολιούχου του νησιού μας, της Αγίας Μαρκέλλας.

Από σήμερα, και μέχρι και τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, κατά...
εκατοντάδες, θα φθάνουν οι πιστοί για να προσκυνήσουν στη χάρη της, Δευτέρα 22 Ιουλίου, στον τόπο του μαρτυρίου της Αγίας.

Μαζί με τους φιλήσυχους όμως πιστούς, πολλοί θα είναι και εκείνοι που θα ανέβουν στην ευρύτερη περιοχή της Βολισσού, για διασκέδαση και κάθε είδους ψυχαγωγία. Κάτι που γίνεται κάθε χρόνο.

Ο ξεχασμένος τόπος από τις αρχές της Χίου, χρειάζεται τους επισκέπτες που δίνουν μια ανάσα ζωής, σ’ όλες τις μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και προσπαθούν να κρατηθούν, στη δύσκολη αυτή οικονομικά συγκυρία, με νύχια και δόντια.

Όμως αυτό δε σημαίνει ότι η περιοχή πρέπει να λειτουργεί ως ξέφραγο αμπέλι. Κανείς απ’ όσους δραστηριοποιούνται στη περιοχή, επιχειρηματίες, της παραλίας, ενοικιαζόμενων δωματίων, μικρών ξενοδοχειακών μονάδων, εστιατορίων, μπαρ, μίνι μάρκετ, δε θέλει «κανίβαλους», ως επισκέπτες, στη περιοχή.

Ο κόσμος που θα έρθει στη Βορειοδυτική Χίο, πρέπει να κινείται στο πλαίσιο της νομιμότητας. Σίγουρα θα υπάρξει, δυστυχώς, το κρούσμα του ελεύθερου κάμπινγκ όλες τις μέρες εορτασμό της Αγίας Μαρκέλλας, αφού στην περιοχή δεν λειτουργεί κάποιος επίσημος χώρος για να φιλοξενήσει τους κατασκηνωτές. Και ο νόμος θα κάνει τα …στραβά μάτια.
Όμως, δε γίνεται να μην ελέγχονται αυτοκίνητα και μηχανάκια που, ενδεχομένως, να κινούνται:

-Χωρίς πινακίδες, με πλαστές πινακίδες ή ανασφάλιστα, κάτι που συμβαίνει σ’ όλη την ελληνική επικράτεια τα τελευταία χρόνια, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες
-Οδηγοί, κάτω από την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών

Περιπτώσεις, που μπορεί να χαρακτηριστούν ως κινητές βόμβες και όχι μόνο δε φέρνουν κόσμο στην ευρύτερη περιοχή, αλλά αντίθετα απομακρύνουν, τον καλό εννοούμενο τουρισμό, κάθε ηλικίας.

Ας μη φρενάρουμε, λοιπόν, την αστυνόμευση, αλλά είναι πολύ καλύτερο να τραβήξουμε χειρόφρενο στην παρανομία.
Σε βάθος χρόνου, όλοι θα έχουμε οφέλη απ’ αυτό.

Μια ασφαλείς περιοχή προσελκύει πολύ περισσότερο και καλύτερο κόσμο, από μια περιοχή χαρακτηρισμένη ως γη της απαγγελίας για την κάθε λογής παρανομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου