Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Τουρκική τρομοκρατία με Kούρδους που ζουν στην Ελλάδα «ταράζει» την ΕΛ.ΑΣ.


Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική από χτες όταν και στη Χίο εντοπίστηκε το σκάφος- οπλοστάσιο. Η υπόθεση έχει έντονο το… άρωμα τρομοκρατίας και όχι εγχώριας. Πρόκειται για δίκτυο τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης με κούρδους εμπλεκόμενους που ζουν στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα Ζαμάν μάλιστα ισχυριζόταν ότι...στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Λαύριο εκπαιδεύονται μέλη του επαναστατικού κόμματος απελευθέρωσης (DHKP/C), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση, με τις ελληνικές αρχές να κάνουν τα στραβά μάτια.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα τόσο στην περιοχή των Εξαρχείων, όσο και του Φαλήρου, αλλά και στην Κόρινθο και τη Θεσσαλονίκη, με τους αστυνομικούς να προχωρούν μέχρι στιγμής σε έξι συλλήψεις 14 προσαγωγές, για τους οποίους δεν έχουν προκύψει στοιχεία εμπλοκής στην συγκεκριμένη υπόθεση και πιθανότατα θα αφεθούν ελεύθεροι.

Συνολικά ερευνήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική 10 οικήματα, κυρίως στα Εξάρχεια και στην Θεσσαλονίκη και έχει κατασχεθεί ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό, τα οποία εξετάζονται.

Ανάμεσα στους χώρους που ερευνήθηκαν ήταν και τα γραφεία τουρκικής οργάνωσης στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου είχε δηλώσει ως κατοικία ο ένας από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς στο φουσκωτό σκάφος με τα όπλα στη Χίο.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι του ενός εκ των Ελλήνων που επέβαινε στο φουσκωτό, στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρωταρχικός στόχος είναι να διαπιστωθεί αν οι Κούρδοι συλληφθέντες ανήκουν στο DHKP/C και έχουν πάρει μέρος σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι έρευνες ήλθαν μετά τον εντοπισμό ενός σκάφους από τις λιμενικές αρχές στη Χίο, όπου διαπιστώθηκε ότι οι τέσσερις επιβαίνοντες, δύο Έλληνες και δύο Κούρδοι, είχαν μαζί τους εκρηκτικά και βαρύ οπλισμό.

Στο σκάφος βρέθηκαν, δύο αντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και εκρηκτικοί μηχανισμοί στο φουσκωτό που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η προέλευση των όπλων που κατασχέθηκαν. Ο  οπλισμός και τα εκρηκτικά προορίζονταν πάντως για ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στην Τουρκία και η μεταφορά τους οργανώθηκε από  λαθρεμπόρους όπλων.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως βρέθηκε στα χέρια των συλληφθέντων ο βαρύς οπλισμός, καθότι όλμους διαθέτουν μόνον οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Η υπόθεση κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας από την Αστυνομία και έχει δημιουργηθεί ιδιαίτερος προβληματισμός στα ενδότερα της ΕΛ.ΑΣ. για τις πραγματικές διαστάσεις που μπορεί να έχει η υπόθεση, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημερώνει σχετικά τον πρωθυπουργό.
Υπό αυτό το πρίσμα οι κινήσεις της αστυνομίας είναι προσεκτικές και μεθοδευμένες ώστε να μην ξεφύγουν σημαντικά στοιχεία ή κομμάτια ενός μεγάλου παζλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου