Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Χαλάει ο καιρός από σήμερα Παρασκευή 5/7 στη Βόρεια Ελλάδα-Αίθριος παραμένει στη Χίο

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν δίνοντας παροδικές βροχές και καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα και στα ορεινά κυρίως τμήματα των υπόλοιπων περιοχών, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 30 στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και κατά περιόδους τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Παρασκευή 5/7, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
22 έως 29 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους ως 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 
Αττική
Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι.  
Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κατά τις βραδινές κυρίως ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη θα φτάσει τοπικά τους 32 βαθμούς.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βαθμιαία 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου