Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ένεση ρευστότητας, άνω των 560 εκατ. ευρώ, σε αγρότες και κτηνοτρόφους

Το συνολικό ποσό των 564.875.593 ευρώ δόθηκε σε αγρότες και κτηνοτρόφους, από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο της φετινής χρονιάς.

Πρόκειται για πληρωμές που αφορούν υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης 2012, πρόσθετες ενισχύσεις σκληρού σίτου, αιγοπρόβειου γάλακτος, ελαιολάδου, βάμβακος, μοσχίδων αναπαραγωγής και θηλαζουσών αγελάδων αλλά και...
πληρωμές καθεστώτων ενίσχυσης για μαστίχα Χίου, φασόλια, παραδοσιακούς ελαιώνες, εσπεριδοειδή, πατάτα, κριθάρι, μανιτάρια κ.α.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι, μέσα σε λίγους μήνες, ενισχύθηκε η ρευστότητα στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα με περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ, δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης.

«Στη δύσκολη αυτήν οικονομική συγκυρία, καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να στηρίξουμε το εισόδημα του αγρότη και του κτηνοτρόφου, προχωρώντας στην έγκαιρη αποπληρωμή των υπολοίπων της ενιαίας ενίσχυσης και των πρόσθετων ενισχύσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, επίσης, πως τα ποσά αυτά, την περίοδο αυτή, αναμένεται να δώσουν «ανάσα»στον αγροτικό κόσμο, καθώς οι αγροτικές εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι κτηνοτρόφοι θα μπορέσουν να προμηθευτούν εγκαίρως ζωοτροφές σε χαμηλότερες τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου