Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Άλλος για την... παραλία; Έρχονται 40αρια μέχρι και την Τετάρτη – Πριν τον καύσωνα, οι Αθηναίοι παίρνουν... δυνάμεις στη θάλασσα!

- «Βουλιάζουν» από κόσμο οι παραλίες
- Μίνι καύσωνας μας περιμένει από τη Δευτέρα
- Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία την Τετάρτη, «ανάσα» από την Πέμπτη
- Σε δυτική Στερεά και Πελοπόννησο οι υψηλότερες θερμοκρασίες
- Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τη ζέστη!
- Πρόγνωση του καιρού μέχρι το τέλος της εβδομάδας


«Άλλος με τη βάρκα μας» φώναζε η Αλίκη στη Μανταλένα και αν το ερώτημα το έθετε σήμερα, χιλιάδες Αθηναίοι θα ποδοπατούνταν για μια θέση που θα τους οδηγούσε σε κάποια παραλία!

Μπορεί σήμερα ο καύσωνας να μην έχει ακόμη...
φτάσει, αλλά η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 32. Οι πόλεις είναι καμίνι σωστό και –λόγω και της ημέρας- οι παραλίες έχουν την τιμητική τους.

Παιχνίδια για τα παιδιά, καφές και... ξαπλώστρα για τους μεγάλους. Να πάρουν όλοι δυνάμεις γιατί από τη Δευτέρα έρχεται ο πρώτος μίνι καύσωνας του καλοκαιριού!
Άλλοι προτίμησαν τις ξαπλώστρες, άλλοι ήταν πιο... παραδοσιακοί και προτίμησαν τη χρωματιστή τους ομπρέλα και τις ψάθες τους.
Άλλοι έπιναν τον καφέ τους απολαμβάνοντας την αγκαλιά του ήλιου, άλλοι προτίμησαν τις... αθλοπαιδιές, με τις ρακέτες και το βόλεϊ.

Ο Ιούλιος θα μας αποχαιρετίσει με τον υδράργυρο στο «κόκκινο», που την Τρίτη θα φτάσει μέχρι και τους 40 βαθμούς στη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.
Ανάσα... δροσιάς, δηλαδή θερμοκρασία κάτω από τους 39 βαθμούς έρχεται από την Πέμπτη, μαζί με τον Αύγουστο.

Με τον (μίνι έστω) καύσωνα προ τον πυλών, καλό θα ήταν να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις στην πόλη και η έκθεση στον ήλιο χωρίς καπέλο ή οτιδήποτε άλλο να καλύπτει το κεφάλι.

Τα ρούχα πρέπει να είναι λεπτά, ανοιχτόχρωμα, ευρύχωρα και βαμβακερά.

Πρέπει να καταναλώνονται πολλά υγρά, όχι όμως σακχαρούχα ή ανθρακούχα ποτά.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού 
για την επόμενη εβδομάδα

Αύριο Δευτέρα, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και σιγά σιγά η θερμοκρασία θα αρχίσει να παίρνει την ανιούσα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους κυρίως στα δυτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα μετά το μεσημέρι, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 27 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 29/7, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία στους 28 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Αττική
Καλό και ζεστό καιρό, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου με τις μέγιστες στα βόρεια και ανατολικά να είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 33 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και τοπικά στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 37 βαθμούς κελσίου.

Τρίτη 30-07-2013
Καιρός: γενικά αίθριος. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια κυρίως στα ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρες βροχές στα κεντρικά ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς και τοπικά στη δυτική Στερεά και τη Πελοπόννησο τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 31-07-2013
Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε βαθμιαία πτώση από τα βόρεια. Ενδεικτικά στα βόρεια θα φτάσει τους 34 με 35, στην υπόλοιπη χώρα τους 36 με 37 και στα νότια ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 01-08-2013
Καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. στα ανατολικά από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Παρασκευή 02-08-2013 και Σάββατο 03-08-2013
Καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου