Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Μύθοι και αλήθειες για τις σεξουαλικές επιδόσεις μετά τα 40

Μια 40άρα ισούται με 2 εικοσάρες, λέει ο λαός όταν αναφέρεται σε όμορφες σαραντάρες και ανάλογες θυμοσοφίες, ίσως πιο πονηρές έχουν βγει και για τους 40άρηδες άνδρες.

Τελικά όταν κάποιος φτάσει στα 40, έχει την ίδια ερωτική επιθυμία που είχε σαν 20άρης όταν το αίμα του έβραζε; Διαβάστε τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από τις σεξουαλικές επιδόσεις μετά τα 40...


Η ουρολόγος σεξολόγος δρ Καρμέλα Σεμπάστιαν, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα αποτύπωσε τους μύθους και τις αλήθειες για τη σεξουαλική ζωή μετά τα 40 και σας τοους παρουσιάζουμε.

Όταν είμαστε στα 40 και τα ξεπερνάμε τότε νιώθουμε συχνά κουρασμένοι και προτιμούμε να μην κάνουμε σεξ. Φυσικά ένας 40άρης ή ένας 50άρης δεν έχει τις ίδιες αντοχές με έναν 20άρη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ερωτική του επιθυμία έχει χαθεί. Μπορεί κάλλιστα να συμβαίνει και το αντίθετο. Να έχει αυξημένη ερωτική επιθυμία και ότι θηλυκό βλέπει να “λυσσάει”. Άρα είναι απλά θέμα αντοχών και τίποτε άλλο.

Όταν η γυναίκα περάσει στη φάση της κλιμακτηρίου, τότε τελειώνει και η ερωτική της ζωή. Αυτό και εάν είναι μύθος. Μπορεί φυσικά εξαιτίας του ορμονικού πολέμου που διεξάγεται στο κορμί της γυναίκας να επηρεαστεί αρνητικά η ψυχολογία της (και άρα και η ερωτική της διάθεση), αλλά η εμμηνόπαυση από μόνη της δεν καταστρέφει την ερωτική της ζωή. Μάλιστα όταν η ισορροπία αποκατασταθεί η διάθεση θα είναι σχεδόν ίδια με παλιά.

Χάνουμε την ερωτική μας διάθεση μετά τα 40 επειδή το σώμα μας αλλάζει. Ένας μύθος που δεν ισχύει. Το σεξ δεν είναι θέμα εμφάνισης αλλά επιθυμίας και πόθου, μα πάνω από όλα εγκεφαλικής διεργασίας. Αλήθεια πόσες φορές δεν έχουμε δει μια κοπέλα σαν τα κρύα τα νερά δίπλα σε κάποιον πολύ μεγαλύτερο της και έχουμε αναρωτηθεί “μα τι του βρίσκει;” Το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι εννέα στους δέκα άντρες που περνούν τα 45 και αναζητούν σύντροφο, δεν κοιτάζουν αν έχει κυτταρίτιδα ή ρυτίδες αλλά τι άνθρωπος είναι και αν τους ταιριάζει.
Η δρ Σεμπάστιαν τονίζει ότι: “ Ενδόμυχα πιστεύουμε ότι μόνο οι νέοι κάνουν σεξ, αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα που απέχει από την πραγματικότητα. Το σεξ δεν είναι θέμα ηλικίας. Το σεξ είναι απόλαυση ζωής που προσφέρει ικανοποίηση και ωφελεί τη συναισθηματική αλλά και τη σωματική μας υγεία. Πολλές γυναίκες που έχουν μπει στην κλιμακτήριο απέχουν από το σεξ εξαιτίας των συμπτωμάτων τους, δίχως όμως να αντιλαμβάνονται ότι έτσι τα επιδεινώνουν, αφού όταν το αίμα ρέει άφθονο στα γεννητικά όργανα βοηθεί τους ιστούς να διατηρούνται υγιείς.”

Και καταλήγει ότι δεν υπάρχουν κανόνες στο σεξ και στο πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε όταν ξεπεράσουμε τα 40. Υπάρχουν ζευγάρια που νιώθουν μια χαρά κάνοντας σεξ μία φορά το μήνα και άλλα που αισθάνονται ότι με τρεις φορές την εβδομάδα είναι εκτός φόρμας και θέλουν και άλλο.

Πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου