Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Θα «πετάμε» με υδροπλάνα - Σύνδεση της Κρήτης με 18 προορισμούς, όπως Σαντορίνη, Μύκονο, Μονεμβασιά...

Με οκτώ υδατοδρόμια σε όλη την Κρήτη, και με προορισμούς από και προς, την Σαντορίνη, τη Μήλο, τη Μύκονο, τα Κύθηρα, τη Δήλο, τη Ρόδο, τη Μονενβασιά, την Καλαμάτα και τη Γαύδο, ανοίγει τα φτερά της η εταιρεία Υδροπλάνα Ελλάδος.

Πλέον, και από την επομένη χρονιά, τα υδροπλάνα στην Κρήτη και η συγκοινωνιακή σύνδεση του νησιού, με όλους τους παραπάνω προορισμούς φαίνεται πως θα είναι πραγματικότητα.

Τα παραπάνω είπε... στον SUPER FM 89.6, ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Κρήτη κ. Γιάννης Φακιδάρης, που παράλληλα τόνισε ότι η «Υδροπλάνα Ελλάδας» έχει θέσει ως στόχο τη δημιουργία περίπου 100 υδατοδρομίων στη χώρα με σύνθημα το «συνδέομε την Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι ένα τέτοιο γεγονός θα συνδέσει όλη τη νησιωτική χώρα μεταξύ της, και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα, τόσο στις θαλάσσιες συγκοινωνίας, ενώ θα βάλει και τις βάσεις για περαιτέρω βελτίωση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος.

Όπως είπε ο κ. Φακιδάρης η ιστορία του υδροπλάνου ξεκινάει στη χώρα μας με τρομερή αργοπορία, καθώς σε άλλες χώρες υπάρχει ως μεταφορικό μέσο αιχμής τα τελευταία 30 χρόνια.

Τα υδροπλάνα όπως είπε στον SUPER FM ο εκπρόσωπος της εταιρείας θα είναι «21 θέσεων και θα μπορούν να πετάξουν ακόμα και με κύμα προσθαλάσσωσης , αποθαλάσσωσης 1,6 μέτρα, που μπορεί να είναι απαγορευτικό ακόμα και για πολλά πλοία».

Μάλιστα όπως έιπε ο κ. Φακιδάρης το κυριότερο είναι πως «το κόστος θα είναι σχεδόν το ίδιο με του πλοίου».

«Η ύπαρξη όλων αυτών των συγκοινωνιακών γραμμών είναι ένας μοχλός ανάπτυξης τόσο για την Κρήτη, όσο και ειδικότερα για τα Χανιά, και είναι ένα εγχείρημα που το πιστεύει η εταιρεία και πλέον βρισκόμαστε στο στάδιο της υλοποίησης του,» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Φακιδάρης.

Αναφορικά με το που θα υπάρχουν τα υδατοδρόμια της Κρήτης ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Υδροπλάνα Ελλάδας» ανέφερε ότι « τέσσερα υδατοδρόμια θα δημιουργηθούν στα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο, ενώ θα δημιουργηθούν και στη νότια πλευρά του νησιού τέσσερα ακόμα».

Στα Χανιά η εταιρεία έχει έρθει σε επαφή με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, το Δήμαρχο Χανίων Μανόλη Σκουλάκη, ενώ έχει κατατεθεί και η σχετική πρόταση στο Λιμενικό Ταμείο, το οποίο και θα χαράξει τα υδατοδρόμια. Όπως είπε ο κ. Φακιδάρης «είμαστε πλέον στο στάδιο της συνεργασίας και των επαφών με το Λιμενικό Ταμείο για τη χάραξη των υδατοδρομίων, και όλοι οι δήμοι με τους οποίους έχουμε έρθει σε επαφή έως τώρα μας αντιμετωπίζουν θετικά καθώς η όλη προσπάθεια θα συμβάλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της Κρήτης».

Τέλος όπως είπε ο κ. Φακιδάρης ο αρχικός σχεδιασμός σε ότι αφορά τα δρομολόγια είναι να υπάρχουν κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ σκέψεις υπάρχουν για ενδεχόμενη σύνδεση των Χανίων και του Ηρακλείου με το Λιμάνι του Πειραιά, αλλά αυτό για την ώρα δεν είναι άμεση προτεραιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου