Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

«Η περίπτωση της ΕΡΤ ξεχώριζε από μακριά»

«Η περίπτωση της ΕΡΤ ξεχώριζε από μακριά»Α. Σαμαράς: Κάποιοι ίσως αρχίσουν να ντρέπονται μετά τις αποκαλύψεις

Με τη φράση «η περίπτωση της ΕΡΤ ξεχώριζε από μακρυά» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του λόγου του για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας στο φλέγον ζήτημα με το λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση που έχει προκαλέσει λαίλαπα κοινωνικών αλλά και πολιτικών αναταραχών.

Μιλώντας στο Ναύπλιο στο προσυνέδριο της ΝΔ ο πρωθυπουργός έκανε...
λόγο για καθεστώς αδιαφάνειας και τόνισε ότι δεν υποστηρίζει τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο.

«Δε μπορούμε να ζούμε συνεχώς με δανεικά και μνημόνια. Σύντομα αυτά πρέπει να τελειώσουν. Αλλά δε θα μπορέσουμε να βγούμε από τα μνημόνια αν κάποιοι πληρώνουν τα πάντα και κάποιοι γλιτώνουν τα πάντα» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Εγώ δεν υποστηρίζω μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. Αλλά κάποιες έστω και συμβολικές αποχωρήσεις πρέπει να υπάρξουν και στο Δημόσιο. Και εδώ η περίπτωση της ΕΡΤ ξεχώριζε από μακριά».

«Ο κ. Τσίπρας έλεγε την ΕΡΤ παντελώς απαξιωμένη και τώρα θρηνεί για την κατάργηση της» είπε ο πρωθυπουργός από το Ναύπλιο ενώ αναφέρθηκε και στις επαναλαμβανόμενες απεργίες και το καθεστώς, όπως είπε, αδιαφάνειας.

«Η ΕΡΤ τον τελευταίο ενάμισι χρόνο βρισκόταν συνεχώς σε απεργία. Τα σημαντικά γεγονότα δεν τα κάλυπτε διαρκώς απεργούσε.

Η ΕΡΤ ήταν ακόμα πιο αδιαφανής. Από πού να ξεκινήσει κανείς… από τα έξι λογιστήρια που λειτουργούσαν και δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους; Από το γεγονός ότι δεν ήξερε κανείς πόσοι δουλεύουν στην ΕΡΤ γιατί δε μπορούσαν να ελεγχθούν οι συμβάσεις; Από το γεγονός ότι δίνονταν τεράστια ποσά σε εξωτερικές παραγωγές την ώρα που αυτές θα μπορούσαν να παραχθούν μέσα στην ΕΡΤ; Ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει αναλάβει ήδη την έρευνα και θα αποκαλυφθούν όσα έμεναν κουκουλωμένα μέχρι χθες και κάποιοι ίσως αρχίσουν να ντρέπονται».

Αναφορικά με το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είπε ότι θα υπάρξει «αδέσμευτη δημόσια ραδιοτηλεόραση και αυτό θα ξεκινήσει αμέσως». «Πρέπει να δοθεί μεταβατική λύση που μπορεί να αρχίσει μέσα σε μια εβδομάδα», είπε και υπεραμύνθηκε της πρότασης που έχει ήδη καταθέσει.

Ενώ σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν φιρμάνι από την τρόικα ή την Ε.Ε. είπε ότι «δε μας το ζήτησε κανείς, το επιλέξαμε!».

Σχετικά με την κριτική γιατί δεν προχώρησαν σε αναδιάρθρωση της ΕΡΤ κρατώντας τη ανοικτή είπε «επιχειρήθηκε να αλλάξει η ΕΡΤ εν λειτουργία αλλά πέσαμε σε τοίχο, το κάστρο των βολεμένων έμενε άθικτο, να θυμίζει στον κόσμο ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας:

«Κάποιοι πιστεύουν ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλημμα εκλογών. Το δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει εκλογές γιατί κανείς δεν τις θέλει. Το δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου