Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Υπουργικό: Δίπλα - δίπλα Σαμαράς - Βενιζέλος - Πρωθυπουργός προς υπουργούς: Να πιάσετε τον ταύρο από τα κέρατα!


- Τι ζήτησε από τους υπουργούς ο κ. Σαμαράς όταν έκλεισαν οι κάμερες!
- Δεν θα ανεχτώ να χωριστούν τα υπουργεία σε γαλάζια και πράσινα
- Εκ δεξιών του πρωθυπουργού κάθισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
- Σε απόσταση ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
- Άνοιγμα Σαμαρά σε Κουβέλη - Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ
- Ζήτησε τον λόγο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά διακόπηκε η σύνδεση από τα κανάλια!
- Η ανθρωπογεωγραφία του νεου υπουργικού συμβουλίου
ΟΛΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ
Εκ δεξιών του πρωθυπουργού κάθισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νεας κυβέρνησης. Αφού οι υπουργοί πήραν τις θέσεις τους για αρκετή ώρα οι φωτογράφοι απαθανάτιζαν την στιγμή που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γέμιζαν από κοινού τα υπουργικά έδρανα...







Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός ο οποίος έθεσε τις προτεραιότητες της νεας κυβέρνησης, έκανε άνοιγμα στον Φώτη Κουβέλη και εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για εφιάλτες του παρελθόντος.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι παρότι ζήτησε να τοποθετηθεί και ο κ. Βενιζέλος μετά τον κ. Σαμαρά τα τηλεοπτικά δίκτυα δεν την μετέδωσαν! 

Όταν έσβησαν οι κάμερες ο κύριος Σαμαράς ζήτησε από τους υπουργούς του να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα και να μην χωριστούν σε καμία περίπτωση τα υπουργεία σε γαλάζια και πράσινα. Είπε ότι θέλει λίγες εμφανίσεις των υπουργών στην τηλεόραση (δωρικές, όπως είπε χαρακτηριστικά) και χωρίς θεατρικότητα!

Σαμαράς: Υπέρτατη ιδεολογία η σωτηρία της πατρίδας


"Στόχος της κυβέρνησής μας ήταν και παραμένει από την αρχή η εξάντληση της τετραετίας, δηλαδή ο σχεδιασμός με ορίζοντα τετραετίας που αποτελεί προϋπόθεση γα σταθερότητα στην χώρα. Να μην χαθεί χρόνος για να βγούμε από την κρίση", είπε ο πρωθυπουργός.

Θέτοντας το πλαίσιο αλλά και δίνοντας διευκρινήσεις για την συγκατοίκησ είπε: "Ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του αλλα αυτή την στιγμή υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρια της πατριδας".

Και πρόσθεσε: "Μας ενώνει το συμφέρον της χώρας, οι προκλήσεις του μέλλοντος και η κοινη ευθύνη απέναντι στον τόπο. Όλα αυτά αποτυπώνονται στην σύνθεση της νέας κυβερνησης".

Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης ότι τις αλλαγές τις προωθούμε γιατί τις πιστεύουμε εμείς δεν μας τις επιβάλλει κανείς.

Ως προτεραιότητες της κυβέρνησης ανέφερε τα εξής:


- Ανάκαμψη μια ώρα αρχύτερα
- Επενδύσεις
- Όχι νέα μέτρα
- Θέσεις εργασίας κυρίως για νέους
- Γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας
- Επικαιροποίηση της προγραμματικής σύγκλισης
- Διόρθωση των αδικιών των τελευταίων ετών
- Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη
- Θεσμικές αλλαγές που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας

Ο κ. Σαμαράς έκανε άνοιγμα στον Φώτη Κουβέλη, λέγοντας ότι θα θέλαμε μαζί μας ακόμα κι εκείνους που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Εξαπέλυσε και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: "Κάποιοι άλλοι ζουν στους εφιάλτες του χθες. Εμείς, δεν τους δίνουμε σημασία. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε και θα πετύχουμε".

Πως κάθισαν

Εκ δεξιών από τον κ. Σαμαρά κάθισε ο κ. Βενιζέλος και εξ αριστερών ο κ. Στουρνάρας. Δίπλα στον κ. Βενιζέλο κάθισε ο κ. Αβραμόπουλος. Πιο δίπλα του ο κ. Χατζηδάκης. Ο κ. Χρυσοχοϊδης κάθισε ακριβώς απέναντι από τον κ. Βενιζέλο. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου