Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Συμβουλές για τέλειες μπούκλες το καλοκαίρι

Συμβουλές για τέλειες μπούκλες το καλοκαίρι

Ένα ξεχωριστό λουκ που θα κλέψει τις εντυπώσεις
Παρ' ότι λατρεύεις το καλοκαιράκι και τα μπάνια σου δεν μπορείς να αμελήσεις τους παράγοντες που απειλούν την ομορφιά των μαλλιών σου όπως είναι ο ήλιος, το θαλασσινό νερό και το χλώριο της πισίνας.

Γι ΄ αυτό μην κάθεσαι με τα χέρια σταυρωμένα όσο οι υπέροχες φυσικές σου μπουκλίτσες μέρα με τη μέρα θα «πέφτουν» ή θα μετατρέπονται απλά σε σγουρό μαλλί, συγκεντρώσου και δώσε βάση στις παρακάτω συμβουλές:...


Μπανάκι κάθε δυο μέρες: Όντως δεν ακούγεται ωραίο, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε μπορείς να κάνεις το καθημερινό σου ντους με τα μαλλιά δεμένα σε ψηλό κότσο για να μη βραχούν. Το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών σου όμως μπορεί να τα καταστρέψει όπως ήδη θα γνωρίζεις. Για να το αποφύγεις χρησιμοποίησε μαλακτικό μαλλιών κάθε φορά που λούζεσαι ώστε να παραμένουν απαλά.

Ξέχασε το ίσιωμα: Αν νομίζεις ότι δε πειράζει να τα ισιώνεις κάθε τόσο, θέλοντας έτσι να άποκτήσεις εντελώς διαφορετικό λουκ, κάνεις λάθος. Για να μην επηρεάσεις τη φυσική σου μπούκλα καλό θα ήταν να μην τα χτενίζεις κιόλας συχνά αφού την αραιώνει.

Τα μαλλιά σου σε σκάλες : Δώσε όγκο στα μαλλιά σου με ένα φιλαριστό κούρεμα ανάλογα και με τι σου ταιριάζει, ώστε να μη χρειάζεται καθημερινά να τα φορμάρεις. Το κατάλληλο κούρεμα είναι και οικονομικό αφού θα σχηματίζεται καλύτερα η μπούκλα σου από μόνη της.

Προστάτεψέ τα από τον ήλιο: Προστασία από τον ήλιο χρειάζονται και τα μαλλιά σου προκειμένου να μη χάσουν την ελαστικότητά τους και «πέσουν». Είτε με τα κατάλληλα αντηλιακά προϊόντα μαλλιών είτε με ένα καπέλο δώσε τους την φροντίδα που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή και λαμπερά.

Μην τα αφήνεις να μένουν με θαλασσινό νερό: Επειδή όπως είναι λογικό δε γίνεται κάθε φορά να πιάνεις τα μαλλιά σου κότσο για να μπεις στην θάλασσα, κάνε ένα γρήγορο ντους στην παραλία. Μάθε ότι το αλάτι που μένει πάνω στα μαλλιά τα αφυδατώνει και τα κάνει ξηρά και εύθραυστα.

Άπλωσε τα να στεγνώνουν: Και φυσικά όχι όπως τα ρούχα, αλλά άφησέ τα να στεγνώσουν μόνα τους. Αφού βάλεις ένα προϊόν για styling στις ρίζες, καλύτερα να τα αφήσεις να στεγνώσουν μόνα τους και να μην χρησιμοποιείς συχνά το πιστολάκι σου.

Κόψε τις άκρες τους συχνά: Το μεγάλο μυστικό για καλοσχηματισμένη μπούκλα είναι να επισκέπτεσαι συχνά τον κομμωτή σου. Σκέψου ένα τεντωμένο ελατήριο που του βάζεις βάρος. Όσο περισσότερο τεντώνεται τόσο πιο δύσκολο θα΄ναι να ξαναγίνει όπως ήταν. Έτσι είναι και οι μπούκλες σου, γι΄αυτό πρέπει να κόβεις τις άκρες κάθε τόσο και να ανανεώνεις το κούρεμα σου.

Απέφυγε το φριζάρισμα με προϊόντα styling: Το γνωστό σε όλες μας φριζάρισμα είναι εκτός από ενοχλητικό και επιβλαβές για τα μαλλιά. Γι αυτό θα χρειαστείς προϊόντα μαλλιών με πρωτεΐνες που προσφέρουν ομοιόμορφες και ελαστικές μπούκλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου