Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Εκδήλωση για τον Κώστα Καβάφη διοργάνωσε την Κυριακή 26/5 η Ομηρική Ακαδημία σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής

Συμμετείχαν οι Φίλοι του Χώτικου Χωριού, οι Φίλοι του Δρομοκαϊτείου και ο Σύνδεσμος Φίλων Εθνών

Εκδήλωση με τη συμπλήρωση 150 ετών από τη γέννηση και 80 χρόνων, από το θάνατο του Κώστα Καβάφη πραγματοποίησαν χθες Κυριακή η Ομηρική Ακαδημία, με τη συμμετοχή, της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής, των φίλων του Χιώτικου χωριού, των φίλων του Δρομοκαϊτείου και του Συνδέσμου Φίλων Εθνών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο...
Μέγαρο Μακεδονία του εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκου, στην Αθήνα.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αργύρης Κοκκινάκης, ο οποίος συνεχάρη τη διευθύντρια της Ομηρικής Ακαδημίας Μαρία Γιατράκου για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στην πορεία του Καβάφη, από τη γέννησή του στην Αλεξάνδρεια μέχρι το θάνατό του, που συνέπεσε με τα γενέθλιά του, των 70 χρόνων.

Η κ. Γιατράκου ανέφερε ότι η μητέρα του Καβάφη, είχε καταγωγή από τη Χίο.

Το ποίημα του Καβάφη «Τα τείχη», απήγγειλε ο Κώστας Φράγκος, που ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης. Μίλησαν η Αγγελική Σκαρβέλη-Νικολοπούλου, επίκουρος καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Δρ. Μαρία Ελευθεράκη, η Μαρκέλλα Βαρώνη, η Δέσποινα Κολιού και η Νίκη Σκαρβέλη.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Εθνών Ευαγγελία Λεονταρίδου τίμησε το Χιώτη ακαδημαϊκό Δημήτρη Σκαρβέλη και την Αγγελική Σκαρβέλη-Νικολοπούλου.

Ακολούθησε δεξίωση προσφορά του Παναγιώτη Τσάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου