Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Οι ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους εμπλεκόμενους στη συμμορία των "Locos c", που εμπορευόταν ναρκωτικά στη Χίο

-Το επιτελείο της συμμορίας στη φυλακή, οι υπόλοιποι 29 ελεύθεροι, έως την εκδίκαση της έφεσης τους
-Πέντε άτομα, Κουτουμάνος, Κωττατής, Κουλοριώτης, Σακελλαρίδης και Φατσής, πίσω από τα κάγκελλα από 20 χρόνια έως 10 χρόνια

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Ποινές, όχι ανάλογες των κακουργημάτων, με τα οποία επιβαρύνονταν, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που συνεδρίασε στη Χίο, για την υπόθεση της συμμορίας των "Locos c", η οποία πουλούσε ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα, η ιεραρχία της συμμορίας, καθώς και ένα, επιπλέον, για εμπορία ναρκωτικών, σύμφωνα με τις ποινές θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι...
να εκδικασθούν οι εφέσεις τους. Οι επτά από τους 34 κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών:

ΟΝΟΜΑ

ΠΟΙΝΗ

Ιωάννης Κουτουμάνος 20 έτη Φυλάκιση και 100.000 ευρώ, με δικαίωμα έφεσης χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα (Παραμένει στη φυλακή)
Ιωάννης Κωττατής 12 έτη Φυλάκιση και 70.000 ευρώ, με δικαίωμα έφεσης χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα (Παραμένει στη φυλακή)
Γεώργιος Κουλοριώτης 12 έτη Φυλάκιση και 70.000 ευρώ, με δικαίωμα έφεσης χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα (Παραμένει στη φυλακή)
Κυριάκος Σακελλαρίδης 9 έτη Φυλάκιση και 10.000 ευρώ, με δικαίωμα έφεσης χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα (Παραμένει στη φυλακή)


Σημειώνουμε ότι για ποινές πάνω από 5 χρόνια, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι κατηγορούμενοι εκτίουν τα 3/5 της ποινής τους, στις φυλακές. Δηλαδή οι παραπάνω θα εκτίσουν ο Κουτουμάνος 12 χρόνια, οι Κωττατής και Κουλοριώτης  7 χρόνια και Σακελλαρίδης 5,5 χρόνια.
Οι άλλοι τρείς όμως δεν παραμένουν στη φυλακή, αφού και το δικαστήριο τους έκρινε με περισσότερα ελαφρυντικά και τους έδωσε δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό χαρακτήρα:

ΟΝΟΜΑ

ΠΟΙΝΗ

Γεώργιος Γεωργίτσης 12 έτη Φυλάκιση με καταβολή εγγυητικής 5.000 ευρώ, με δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό χαρακτήρα και υποχρέωση μηνιαίας παρουσίας στο Α.Τ. του τόπου διαμονής του. (ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ)
Στυλιανός Καγιαβάς 10 έτη Φυλάκιση χωρίς χρηματικό πρόστιμο ή εγγύηση, με δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό χαρακτήρα και υποχρέωση μηνιαίας παρουσίας στο Α.Τ. του τόπου διαμονής του. (ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ)
Χρήστος Ντούσκος
8 έτη Φυλάκιση, με καταβολή εγγυητικής 10.000 ευρώ, με δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό χαρακτήρα και υποχρέωση παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό. (ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ)

Άλλοι επτά κρίθηκαν ένοχοι διακίνησης ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση, όχι όμως κατ’ επάγγελμα, δηλαδή όπως είχε ειπωθεί κατά την ακροαματική διαδικασία, διακινούσαν ναρκωτικά για να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Οι παρακάτω απαλλάχθηκαν της κατηγορίας συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τους:


ΟΝΟΜΑ

ΠΟΙΝΗ

Βασίλειος Φατσής
10 έτη Φυλάκιση και 70.000 ευρώ, με δικαίωμα έφεσης χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα (Παραμένει στη φυλακή)
Δημήτριος Πλάστρας 10 έτη Φυλάκιση, με δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό χαρακτήρα, με καταβολή εγγυητικής 10.000 ευρώ  και υποχρέωση μηνιαίας παρουσίας στο Α.Τ. του τόπου (ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ).
Κωνσταντούλα Οικονόμου
10 έτη Φυλάκιση, με δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό χαρακτήρα, με καταβολή εγγυητικής 5.000 ευρώ  και υποχρέωση μηνιαίας παρουσίας στο Α.Τ. του τόπου διαμονής του. (ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ)
Δημήτριος Παπαδόπουλος 8 έτη Φυλάκιση, με δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό χαρακτήρα και υποχρέωση μηνιαίας παρουσίας στο Α.Τ. του τόπου διαμονής του. (ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ)
 Γεώργιος Κούρτης 8 έτη Φυλάκιση, με δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό χαρακτήρα και υποχρέωση μηνιαίας παρουσίας στο Α.Τ. του τόπου διαμονής του. (ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ)
Αργύριος Σαραντής 8 έτη Φυλάκιση, με δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό χαρακτήρα και υποχρέωση μηνιαίας παρουσίας στο Α.Τ. του τόπου διαμονής του. (ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ)
Δημήτριος Καλλιμασιάς 5 έτη Φυλάκιση, με καταβολή εγγυητικής 20.000 ευρώ, με δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό χαρακτήρα και υποχρέωση παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό. (ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ)

Ο Φατσής θα παραμείνει στη φυλακή, σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση για 6 χρόνια, συνολικά.
Για ποινές, έως 5 χρόνια, εκτίουν το 1/3 του χρονικού διαστήματος.

Τέλος, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, επέβαλε ποινές από 1 έως 3 έτη με ανασταλτικό χαρακτήρα στους υπόλοιπους 15 κατηγορούμενους και υποχρεώνει κάποιους απ' αυτούς να  παρακολουθήσουν πρόγραμμα απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες, ενώ αθώωσε απ' όλες τις κατηγορίες 5 συνολικά άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου