Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου υπέδειξαν τον Γιάννη Κουτουμάνο ως εγκέφαλο της δράσης της συμμορίας των Locos c

-Η καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών άρχισε από τα τηλέφωνα των, Κοτατή και Κουλουριώτη και μετά επεκτάθηκε στους υπόλοιπους
-Κατονόμασαν 5-6 ανήλικους κατηγορούμενους, ότι ήταν χρήστες ναρκωτικών και ότι δεν είχαν σχέση με εμπόριο ή σύσταση συμμορίας
-Αύριο ή την Πέμπτη η κατάθεση του επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Γιώργου Κεβόπουλου

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Αρχηγό της συμμορίας των "Locos c", που έδρασε περισσότερο από δύο χρόνια στη Χίο, έδειξαν τρεις αστυνομικοί, που κατέθεσαν σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου, τρίτη μέρα της δίκης, τον γνωστό ως "Τζώνη", Γιάννη Κουτουμάνο.

Συγκεκριμένα, σήμερα η δίκη διεξήχθη...
χωρίς τα χθεσινά παρατράγουδα (όπως φαίνεται είχε αποτέλεσμα η σύσταση της προέδρου του Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων, Αικατερίνης Παπαβασιλείου).

Ο κοριός της ΕΥΠ 
έδωσε τα στοιχεία

Από τις 9 π.μ. έως τις 5.30 το απόγευμα, κατέθεσαν, ως μάρτυρες τρεις αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Χίου.  Πρόκειται για τους, Λιτσάκη, Προάκη και Σπετσιώτη.  
Και οι τρεις υπέδειξαν ως εγκέφαλο της δράσης της συμμορίας τον Γιάννη Κουτουμάνο, ενώ ως μέλη και γενικά συντονιστές, τους, Κοτατή, Κουλουριώτη και Ντούσκο, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα όπως τόνισαν, από την καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών, μέσω του "κοριού" της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.


Μάλιστα, υπογράμμισαν στις πολύωρες καταθέσεις τους, ότι η καταγραφή των τηλεφωνημάτων, άρχισε από τα τηλέφωνα των, Κοτατή  και Κουλουριώτη, μετά από καταγγελίες που είχαν και αξιοποίηση πληροφοριών από άτομα της "πιάτσας",  τα οποία αρνήθηκαν οι αστυνομικοί να αποκαλύψουν, παρότι τους επισημάνθηκε ότι η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι σε δίκη ο αστυνομικός είναι υποχρεωμένος να δίνει τους πληροφοριοδότες του. Σε δεύτερη φάση προχώρησαν στην άρση των τηλεφωνημάτων των υπόλοιπων.

Απαντώντας στο ερώτημα, γιατί ενώ θεωρείται ο Κουτουμάνος, ως εγκέφαλος της συμμορίας, δεν παρακολουθούσαν το δικό του τηλέφωνο, απάντησαν ότι ο "Τζώνη" άλλαζε συνέχεια τηλεφωνικό νούμερο, και για το λόγο αυτό, δεν μπορούσαν να βρουν κάποιο δικό του νούμερο για να παρακολουθούν.

Στο σημείο αυτό η δικηγόροι του Κουτουμάνου, αρνήθηκαν ότι άλλαζε συνεχώς τηλεφωνικό νούμερο. 

Όπλα στην υπόθεση και
οι Αλβανοί προμηθευτές

Ανάμεσα σ' άλλα, που είπαν οι αστυνομικοί, ήταν:

*Το μόνο όπλο που βρέθηκε στην κατοχή των μελών της συμμορίας, ήταν μια καραμπίνα στο σπίτι του Κοτατή.  Ενώ αναφέρθηκε και η ύπαρξη ενός καλάσνικοφ, που είχαν τα αδέλφια Άλφρεντ και Έριν Γκίκα.

*Τα δύο αδέλφια από την Αλβανία ήταν οι προμηθευτές των ναρκωτικών από την Αθήνα, στην αγορά της Χίου. Από αυτούς, μέλη της συμμορίας των "Locos c", έκαναν τις παραγγελίες τους.

*Από την καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών, προκύπτουν οι παραγγελίες από την Αθήνα αλλά και η παράδοση των πακέτων, μικρών ποσοτήτων, σε χρήστες στη Χίο.

Δεν προλάβαιναν να κάνουν 
επ' αυτοφώρω συλλήψεις

Όμως, όπως επισημάνθηκε επειδή οι συνομιλίες απομαγνητοφωνούνταν με καθυστέρηση, και τα στοιχεία έφταναν στο Τμήμα  Δίωξης Ναρκωτικών του νησιού, μετά από 15 ημέρες, δεν μπόρεσε να γίνει καμία επ' αυτοφώρω σύλληψη. Όσον αφορά γιατί δεν ακολουθούσε παρακολούθηση των ατόμων που καταγράφονταν στις συνομιλίες και πλέον ήταν γνωστή η παραβατική τους δράση, τόνισαν ότι δεν ήταν δυνατή, διότι η Χίος είναι κλειστή κοινωνία και οι αστυνομικοί αν και με πολιτικά, ήταν γνωστοί.

Όλες οι κατηγορίες προκύπτουν από την καταγραφή των πολύωρων τηλεφωνικών συνομιλιών.

*Για, τουλάχιστον, 5-6 άτομα, κυρίως, ανήλικα, οι αστυνομικοί τόνισαν ότι γνωρίζουν ότι ήταν χρήστες ναρκωτικών και τα αγόραζαν για δική τους χρήση, ενώ τόνισαν ότι απ' όσο μπορούν να γνωρίζουν δεν πρέπει να είχαν καμία σχέση με εμπόριο ή οποιαδήποτε σύσταση συμμορίας.

Όσον αφορά το γεγονός ότι υπάρχουν καταηγορίες για σύσταση συμμορίας, μέλη της οποίας συμμετείχαν σε ξυλοδαρμούς, εκφοβισμούς και κάψιμο αυτοκινήτου, τονίστηκε ότι είχαν γίνει πολλές φορές προσαγωγές ατόμων που είναι μεταξύ των κατηγορουμένων, αλλά κανένα δεν οδηγήθηκε ποτέ σε δίκη, αφού δεν γινόντουσαν καταθέσεις μηνύσεων.  


Την κράτηση ενός μάρτυρα για 
ψευδορκία ζήτησε συνήγορος

Αίσθηση προκάλεσε η προκλητική στάση ενός εκ των τριών αστυνομικών, ο οποίος δεν έδινε καμία απάντηση στα συνεχόμενα ερωτήματα που δέχθηκε από την έδρα και τους συνηγόρους. Έλεγε ότι δεν θυμάται και παρέπεμπε συνεχώς στα όσα είχε πει στην αρχική του κατάθεση στον ανακριτή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δικηγόρος Δημήτρης Τσοβόλας να ζητήσει την κράτησή του για ψευδορκία, διότι στις απαντήσεις του, δεν ήταν σαφής.

Η δική διεκόπη για αύριο στις 9 το πρωί, όπου θα συνεχιστούν οι καταθέσεις των υπόλοιπων αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου και με μεγάλη αγωνία, για την έκβαση της δίκης, αναμένεται η κατάθεση του επικεφαλής του Τμήματος Γιώργου Κεβόπουλου, που ήταν ο άνθρωπος, με τις εντολές του οποίου, ξεσκεπάστηκε η δράση των μελών της συμμορίας των "Locos c".

Αν ο κ. Κεβόπουλος, δεν προλάβει να εξεταστεί ως μάρτυρας αύριο τότε θα καταθέσει, την Πέμπτη το πρωί. 



   




1 σχόλιο:

  1. σιγουρα υπηρξε διακινηση ναρκωτικων και απειλες και ξυλοδαρμοι.Ασ πουμε ομως οτι και οι χιωτες υπηρετες του νομου κανουν την τριχα τριχια.Οσο για κατι λιτσακιδες της ασφαλειας ας ψαξουν να δουν το ποσο καλοι ειναι στη δουλεια τους και μετα ας τους καλλουν για μαρτυυρες.Και ξαναλεω δεν αμφισβιτει κανεις οτι γινονταν ξυλοδαρμοι και απειλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή