Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Μετ' εμποδίων συνεχίστηκε η δίκη των "Locos C"

Διακοπές, ενστάσεις, αλλά τελικά εξετάστηκαν οι πρώτοι μάρτυρες

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Μετ' εμποδίων άρχισε το κύριο μέρος της δίκης των "Locos c", των νεαρών Χιωτών, που κατηγορούνται μεταξύ άλλων, για σύσταση συμμορίας και εμπόριο ναρκωτικών. 
Σήμερα, Δευτέρα 22 Απριλίου, τυπικά δεύτερη μέρα της δίκης, εξετάστηκαν οι...
πρώτοι μάρτυρες από τους, συνολικά, 43 κατηγορίας και 35 υπεράσπισης.

Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν οι μάρτυρες που παρουσίασε ο κατηγορούμενος Φασιανός. Δύο καθηγητές, ένας από τα Ψαρά και ένας μαθηματικός, οι οποίοι τόνισαν ότι πρόκειται για καλό παιδί, ενώ πρόσθεσαν ότι την ευθύνη για τις ενέργειες ενός παιδιού, έχει η οικογένεια, το σχολείο και η κοινωνία. 


Ο πατέρας του νεαρού φοιτητή, τόνισε ότι ο γιος του, από μικρός ήταν στο μεροκάματο και ότι δεν είχε καταλάβει ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών. Όταν αφέθηκε ελεύθερος μετά την αρχική του προφυλάκιση, συνέχισε τη σχολή του, στη Λάρισα. Είπε επίσης, ότι δείχνει να έχει καταλάβει το σφάλμα του, και πρόσθεσε ότι ήταν εθελοντής πυροσβέστης.  

Η συνέχεια στις 9 π.μ. 
αύριο Τρίτη 23/4
Η δίκη που άρχισε λίγο μετά τις 9 π.μ. διεκόπη στη 1 το μεσημέρι, καθώς, δικηγόροι των κατηγορουμένων από την Αθήνα, δεν ήταν στο δικαστήριο, δηλώντας διάφορα κωλύματα.

Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου  Κακουργημάτων Αικατερίνη Παπαβασιλείου, μια καθόλα χαμογελαστή και ήρεμη κυρία, αφού ξεκαθάρισε ότι, από αύριο Τρίτη 23/4, δε θα δεχθεί κανένα αίτημα για αναβολή εξέτασης μαρτύρων, ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης για αύριο στις 9 π.μ., αφού έλειπαν συνήγοροι των κατηγορουμένων, αλλά και μάρτυρες υπεράσπισης.  

Αιτήματα από τη 
συνήγορο του "Τζώνη"
Η σημερινή μέρα σημαδεύτηκε και από μια ενέργεια της δικηγόρου του φερόμενου, ως αρχηγού της συμμορίας, με βάση τα όσα είχαν ειπωθεί στις αρχικές ανακρίσεις της αστυνομίας, γνωστός στην κοινωνία της Χίου, ως Τζώνη, Γιάννη Κουτουμάνου, η οποία κατέθεσε ένσταση ακύρωσης του κατηγορητηρίου.

Όπως υποστήριξε, το κατηγορητήριο βασίζεται στην καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών, μεταξύ των μελών της συμμορίας, οι οποίες έγιναν με τη βοήθεια του σύγχρονου κοριού της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χίου.

Όταν ζητήθηκαν αντίγραφα των συνομιλιών από την Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού, αυτά δε δόθηκαν, οπότε υποστηρίχθηκε ότι δεν μπορεί ο κατηγορούμενος να αντικρούσει τις κατηγορίες. Επίσης, πρόσθεσε ότι ο "Τζώννη", αρνείται ότι ήταν εκείνος στις συνομιλίες και ποτέ δεν έκανε χρήση ή εμπόριο ναρκωτικών, ενώ τέλος, αναφέρθηκε ότι αρχικά είχαν ακουσθεί ως αρχηγοί της συμμορίας δύο Αλβανοί, αλλά μετά υποδείχθηκε ο Γιάννης Κουτουμάνος.

Ο εισαγγελέας Εφετών Βορείου Αιγαίου, Παναγιώτης Καψιμάλης, τόνισε ότι με βάση τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προβλέπεται η διαδικασία της αυτοψίας, ενώ εισηγήθηκε την απόρριψη των ενστάσεων, κάτι που έκανε δεκτό η έδρα, οπότε συνεχίστηκε η δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου