Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της δίκης της συμμορίας των "Locos c" στη Χίο

Τη Δευτέρα 22/4 αρχίζουν να καταθέτουν οι μάρτυρες... 

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Παρασκευή 19 Απριλίου. Πρώτη μέρα της δίκης της συμμορίας των "Locos c",  στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Χίο και όλα κύλησαν ομαλά, πλην ελάχιστον εξαιρέσεων. Ο χώρος των δικαστήριων από νωρίς είχε γεμίσει με κόσμο, που είχε αγωνία για την έκβαση της μεγαλύτερης δίκης στη νεότερη ιστορία της Χίου, για την τύχη των...
39 νέων ανθρώπων, που κατηγορούνται μεταξύ άλλων για σύσταση συμμορίας, εμπόριο ναρκωτικών και λοιπά.

Με χειροπέδες οι προφυλακιστέοι

Η έδρα έδωσε εντολή να εκκενωθεί η μικρών διαστάσεων αίθουσα των δικαστηρίων της Χίου, ώστε να μπουν μέσα οι 13 από τους συνολικά 39 κατηγορούμενους, οι οποίοι είναι προφυλακιστέοι. Οι εννιά απ' αυτούς στις φυλακές της Χίου και τέσσερις στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης της πόλης.

Έλεγχος στο δικαστήριο

Πριν καταφθάσουν οι κατηγορούμενοι, ειδικά εκπαιδευμένος αστυνομικός σκύλος, έκανε έλεγχο στον εσωτερικό, καθώς και εξωτερικό χώρο του δικαστηρίου.

Οι προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι έφθασαν στο δικαστήριο, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς, καθώς και μέλη της εξωτερικής φρουράς των φυλακών, φορώντας χειροπέδες, ανά δύο άτομα. 

Ακολούθησαν οι παραστάσεις των δικηγόρων, καθώς και τα αιτήματά τους. 

Αναβολή σε τρεις

Πέντε από τους συνολικά 39 κατηγορούμενους, ζήτησαν αναβολή της εκδίκασής τους, η οποία δόθηκε σε τρεις απ' αυτούς, αφού παρουσίασαν δικαιολογητικά ότι συμμετέχουν σε πρόγραμμα απεξάρτησης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.). 

Την κοπάνησε  Αλβανός με τις ...ευλογίες

Στα παράξενα της διαδικασίας, ότι Αλβανός κατηγορούμενος, για συμμετοχή του στη συμμορία , ο οποίος, αφού αποφυλακίστηκε και παρότι του επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης από τη χώρα, απελάστηκε, διότι στερούνταν άδειας παραμονής στην Ελλάδα. Αυτά βέβαια, είναι οι συνήθεις ...γκάφες του κλάδου της ελληνικής δικαιοσύνης.

Ανεγκέφαλοι συγγενείς...
 
Η διαδικασία κατά την πρώτη μέρα της δίκης κύλησε ομάλά. Εξαίρεση αποτέλεσαν κάποιοι ανεγκέφαλοι συγγενείς των κατηγορουμένων, που τα έβαλαν με ποιους άλλους; Με τους εκπροσώπους του τύπου.

Αντί να αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες, για τα λάθη των παιδιών τους, που τα οδήγησαν  στο δρόμο της παρανομίας, τα έβαλαν με τους δημοσιογράφους. Ανόητοι άνθρωποι. Δεν είναι τυχαίο ότι τα παιδιά τους, πήραν το συγκεκριμένο μονοπάτι. 
 
Τη Δευτέρα 22/4, η έναρξη
 
Το κύριο μέρος της εκδίκασης θα αρχίσει τη Δευτέρα 22/4 το πρωί (9 π.μ.), όπου η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της, και θα ξεικινήσει η εξέταση των πολυάριθμων μαρτύρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου