Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

H Fiat στρέφεται στη Γερμανία, καθώς οι πωλήσεις της έπεσαν στο επίπεδο του 1966


Η πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ιταλία, σπρώχνει τις πωλήσεις της Fiat πέρα από το προβλέψιμο κάτω όριο.
 
Ύστερα από μια ατελέσφορη εκλογική διαδικασία πριν από πέντε περίπου εβδομάδες, το καθοδικό σπιράλ της ζήτησης στην Ιταλία συνεχίζεται και οι πωλήσεις το 2013 μπορεί να πέσουν περισσότερο από 21%, στα 1,1 εκατ. αυτοκίνητα. 

Η πρόβλεψη αυτή είναι η...
χαμηλότερη από το 1966, είπε ο Τζιαν Πρίμο Κουαλιάνο, επικεφαλής της εταιρείας αυτοκινητικών ερευνών CSP στην Μπολόνια.

Η βουτιά στις παραγγελίες σε όλη την Ευρώπη είναι αξεπέραστο εμπόδιο για την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία και πλήττει ιδιαίτερα σκληρά την τορινέζικη φίρμα. Εκατοντάδες μαγαζιά λιανικής κλείνουν και τα εργοστάσια λειτουργούν στο μισό της δυναμικότητάς τους. Για να αντισταθμιστούν οι απώλειες στην Ιταλία, που αντιστοιχούν στο 56% των παραδόσεών της στην Ευρώπη, η Fiat επιδιώκει να ενισχύσει τις πωλήσεις στη Γερμανία, προσφέροντας πιο μεγάλες εκπτώσεις από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή στη χώρα.
Τώρα όμως, ακόμη και η γερμανική ζήτηση έχει εξασθενήσει: 

Αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν εχθές δείχνουν ότι το Μάρτιο, οι παραδόσεις παρουσίασαν κάμψη κατά 17%, τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Οκτώβριο του 2010. Η κατάσταση αυτή περιορίζει τις πιθανότητες της Fiat, αλλά και των άλλων κατασκευαστών να αντισταθμίσουν τις απώλειές τους με αύξηση των πωλήσεων στη Γερμανία.
Η απουσία πολιτικής ηγεσίας στην Ιταλία είναι «θεμελιώδες και σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε, τον Μάρτιο. «Κάθε περίοδος αστάθειας στη διεύθυνση μιας χώρας ή μιας εταιρείας, δημιουργεί αμφιβολίες και αδυναμίες μεταξύ των καταναλωτών».
Η καταναλωτική πίστη στην Ιταλία έπεσε τον Μάρτιο, ύστερα από τις εκλογές του Φεβρουαρίου που δεν έδωσαν ξεκάθαρη πλειοψηφία σε μια νέα κυβέρνηση και καθώς η χώρα αντιμετωπίζει την τέταρτη περίοδο ύφεσης από το 2001. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων έπεσαν 13% το Μάρτιο, στα σχεδόν 355.000 αυτοκίνητα, με τις παραδόσεις της Fiat σε πτώση 9,3%, σύμφωνα με τον βιομηχανικό όμιλο Anfia, που εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα παρουσιάσουν κάμψη ακόμα 10% μέσα στο 2013.

Πηγή: drive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου