Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ετοιμάζεται ρύθμιση εξπρές για απολύσεις επίορκων υπαλλήλων

Ετοιμάζεται ρύθμιση εξπρές για απολύσεις επίορκων υπαλλήλωνΣτα σκαριά ρύθμιση που θα θέτει το πλαίσιο χωρίς να μπορούν να προκύψουν νομικά κωλύματα
Αιφνιδίως όλοι δηλώνουν ότι θα βρεθεί λύση με την τρόικα έως την Τρίτη ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξαναπήγε στο υπουργείο Οικονομικών χθες το βράδυ για νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ο κ. Μανιτάκης φέρεται να έχει συμφωνήσει με νέα νομοθετική ρύθμιση που θα θέτει νέο πλαίσιο για την απομάκρυνση των επιόρκων χωρίς να μπορούν να προκύψουν νομικά κωλύματα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τρόικα δέχθηκε...
πως δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο αριθμός των επιόρκων που θα απολυθούν αλλά θα γίνει συμφωνία για επιτάχυνση των συνεδριάσεων των Πειθαρχικών ανά υπουργείο και ανά μήνα με ταυτόχρονο προσδιορισμό του αριθμού των υποθέσεων που θα εξετάσουν έω ς τον Ιούνιο.

Ουσιαστικά εάν και εφόσον η συμφωνία οριστικοποιηθεί με αυτή τη βάση μέχρι τον επόμενο έλεγχο της τρόικας θα έχουν απομακρυνθεί σχεδόν όλοι οι επίορκοι που θα έχουν κριθεί ή θα έχουν τεθεί σε αργία χωρίς να αμοίβονται, ενώ θα υπάρξει ειδική πρόνοια για όσους επανέλθουν εάν δεν κριθούν ένοχοι για τις αμοιβές που έχασαν.

Δεν αποκλείεται, δε να καταργηθεί το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό ή να παραπέμπονται σε αυτό μόνον περιπτώσεις όπου υπάρχει ισχυρή μειοψηφία ή αμφιβολίες για τις κατηγορίες.

Σε κάθε περίπτωση κορυφαίος υπουργός αναφέρει πως «όταν κλείσει το θέμα του Δημοσίου , τότε όλα τα άλλα δεν θα χρειαστούν περισσότερη από μισή ώρα για να τελειώσουν».

Πάντως, φαίνεται ότι η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια δε θα αφορά πολλούς αφού στη χθεσινοβραδινή διαπραγμάτευση έδειξαν να συμφωνούν να ισχύσει 48μηνη περίοδος χάριτος για ενήμερους οφειλέτες και για πρώτη κατοικία έως 180.000 ευρώ.

Οι ωφελημένοι θα περιοριστούν περισσότερο εάν επαληθευθούν οι πληροφορίες ότι η ρύθμιση αφορά όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ, δηλαδή 1000 ευρώ μηνιαίως για κάθε σύζυγο.

Αν και στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν γιατί συμφωνήθηκε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα ούτε για φέτος, ούτε για το επόμενο έτος , εντούτοις κορυφαία στελέχη εκτιμούν ότι αν συνεχιστούν οι αποκλίσεις στα έσοδα ο Ιούνιος θα γίνει πολύ «καυτός».

Πάντως, οι πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο δείχνουν ότι το χαράτσι ήταν εκείνο που έσωσε την παρτίδα ενώ δεν αποκλείεται τελικά η μείωση να είναι μόλις 10% κι όχι μεγαλύτερη ενώ εάν εφαρμοστούν οι νέες αντικειμενικές αξίες θα εξανεμιστεί η ωφέλεια κυρίως για τις φτωχές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου