Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Βροχές και καταιγίδες σήμερα και αύριο - Που θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα

Χαλάει από σήμερα ο καιρός με βροχές, λασποβροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.  Σε ποιες περιοχές θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα. 

Μετά τις αρχικές του λιακάδες ο Απρίλης σιγά - σιγά αλλάζει πρόσωπο καθώς, σήμερα κυρίως αλλά και αύριο περιμένουμε συννεφιές με βροχές και καταιγίδες.


Πιο αναλυτικά:... 


ΤΕΤΑΡΤΗ
Περιμένουμε βροχές στα δυτικά, στα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους έντονες στην Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, δηλαδή τη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Σαμοθράκη. Οι νοτιάδες θα φτάσουν στα πελάγη τα 3 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο όμως θα φτάσουν ακόμη και τα 6 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο και ειδικά στη θάλασσα της Ρόδου και το Καστελλόριζο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στις υπόλοιπες κεντρικές και νότιες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος με συννεφιές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ θα πέσουν και κάποιες ασθενείς βροχές οι οποιες κατά κανόνα θα είναι λασποβροχές λόγω της σκονης που μεταφέρουν οι νοτιάδες στη χώρα μας από την Αφρική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 εως 18 βαθμούς, στα κεντρικά από 7 εως 20 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 20 με 21εναν βαθμούς κελσίου.

ΧΙΟΣ
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα τις απογευματινές και βραδυνές ώρες, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ
Αστατος θα είναι ο καιρος καθώς κατά διαστήματα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 11 εως 20 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως εως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τοπικά 4 μποφόρ και αργότερα θα γυρίσουν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 εως 17 βαθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ
Περιμένουμε στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα κυρίως στην Ηπειρο, την Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Στις υπόλοιπες νοτιότερες περιοχές απο τη Λάρισα και κάτω, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικοβοιωτίας και της Πελοποννήσου, περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ αλλά στα νοτιότερα πελάγη θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Οι άνεμοι από από το βράδυ θα γυρίσουν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 4 εως 19 βαθμούς, στα κεντρικά από 7 εως 20 βαθμούς, στα νοτιότερα ηπειρωτικά από 8 εως 22 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 23 βαθμούς κελσίου.

ΧΙΟΣ
Για αύριο Πέμπτη 4/4, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 21εναν βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιμένουμε αίθριο ουρανο με βορειοδυτικούς ανέμους 2 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 8 εως 20 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου