Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Χωρίς σφαγείο για τρίτο χρόνο οι κτηνοτρόφοι της Σάμου

Χωρίς σφαγείο για τρίτο χρόνο οι κτηνοτρόφοι της ΣάμουΔεν ξέρουν πως θα διαθέσουν τα αμνοερίφια τους εν όψει Πάσχα

Σε απόγνωση βρίσκονται και πάλι, λίγες μέρες πριν από το Πάσχα, οι κτηνοτρόφοι του νομού Σάμου, καθώς δεν υπάρχει σφαγείο και το ερώτημα που γεννάται για άλλη μια φορά είναι πως θα διοχετευτεί ντόπιο κρέας στην αγορά.

Πολλοί κτηνοτρόφοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τα ζώα τους σε κάποιο σφαγείο σε κοντινή απόσταση, αλλά και σε αυτή την περίπτωση προβληματίζονται για το πώς θα γίνει αυτό, αφού δεν υπάρχουν...
τα κατάλληλα μέσα από τη μια και, από την άλλη, το κόστος είναι πολύ μεγάλο.

Από την πλευρά της, η τοπική αυτοδιοίκηση φαίνεται ανήμπορη να βοηθήσει, αφού ούτε η επιχορήγηση που ζητούσε ο δήμος Σάμου με έτοιμη την οικονομοτεχνική μελέτη, έφτασε ποτέ ώστε να αγοραστεί το υπάρχον σφαγείο, αλλά ούτε και ο αντιπεριφερειάρχης μπορεί να παρακάμψει την κείμενη νομοθεσία.

Εξάλλου, και το Προεδρικό Διάταγμα που χρησιμοποιήθηκε πέρυσι δεν ισχύει πλέον για σφαγιασμό σε ειδικά στέγαστρα με την επιτήρηση των κτηνιάτρων, αλλά ούτε και ικανοποιήθηκε το αίτημα για την εφαρμογή μιας νέας νομοθετικής ρύθμισης, την οποία θα εγκρίνει και η Ε.Ε., για την ίδρυση μικρών σφαγείων, που θα λύσει διαπαντός το πρόβλημα σε μικρά απομακρυσμένα νησιά, όπως ο νομός Σάμου.

Έτσι, οι κτηνοτρόφοι της Σάμου είναι και πάλι στο σημείο μηδέν, τρία χρόνια μετά το κλείσιμο του μοναδικού σφαγείου που υπήρχε στον νομό, λόγω συνταξιοδότησης του ιδιοκτήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου