Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου 2013. Σταδιακά θα περιοριστούν οι υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 16 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 8 έως 19 στη Δυτική Ελλάδα και από 15 έως 19 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά θυελλώδεις. Στα νότια τμήματα και στο Κρητικό θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, με σταδιακή εξασθένιση από το μεσημέρι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Για σήμερα Δευτέρα 8/4, προβλέπεται καταιγίδα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
15 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με ασθενή βροχόπτωση, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Τοπικές νεφώσεις, περισσότερο αυξημένες στα βόρεια με πιθανότητα βροχής, περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 ως 17 βαθμούς Κελσίου. Ισχυροί άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό, με σταδιακή εξασθένιση από το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής τις πρωϊνές ώρες περιμένουμε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο αρχικά στο Θερμαϊκό, με στροφή σε μέτριους νοτιοδυτικούς από το απόγευμα.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αρχικά νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βελτίωση από το απόγευμα. Λίγα χιονιά σε ορεινές περιοχές
Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς και τοπικά βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρος: αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά στο ιόνιο 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 09 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία θα είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου