Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ρύθμιση "σκούπα" για απολύσεις, χαράτσι, και οφειλές στο Δημόσιο για να έρθει η δόση

- Η ρύθμιση "σκούπα" θα περιλαμβάνει όλα τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την εκταμίευση της δόσης
- Θα κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη και θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή
- Στόχος είναι ο Στουρνάρας να παέι στο Eurogroup με ψηφισμένα όλα τα προαπαιτούμενα
- Δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει η ρύθμιση

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ρύθμιση "σκούπα" η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την εκταμίευση της δόσης.

Σύμφωνα με...
ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, η ρύθμιση αυτή αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη αφού πρέπει να ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή, αφού η Βουλή κελίνει μετά για το Πάσχα.

Στόχος είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να μεταβεί στο Eurogroup στις 13 Μαίου με ψηφισμένα όλα τα προαπαιτούμενα.

Τι θα περιλαμβάνει η ρύθμιση "σκούπα"

Η ρύθμιση θα περιλαμβάνει το θέμα των απολύσεων από το Δημόσιο αλλά και τον κανόνα 1 προς 1, δηλαδή για κάθε απόλυση επίορκου υπαλλήλου μία πρόσληψη με αξιοκρατικά κριτήρια. Επίσης στη ρύθμιση θα περιλαμβάνεται το θέμα της συνέχισης της είσπραξης του λεγόμενου χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ και για το 2013, το οποίο θα είναι μειωμένο κατά 15% και την υιοθέτηση του νέου φόρου ακινήτων από το 2014.

Επιπλέον, τις ρυθμίσεις των οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, με τη δυνατότητα να εξοφληθούν σε 48 δόσεις, αλλά και στο θέμα της επέκτασης των ελεύθερων επαγγελμάτων με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου