Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Αρχίζει νωρίς οι τουρκικές επισκέψεις τουριστών στα ελληνικά νησιά

Από τις 30 Απριλίου - αντί τον Ιούλιο πέρυσι - αναμένεται να ξεκινήσουν οι διευκολύνσεις θεώρησης (βίζα) για πολύ πιο εύκολη πρόσβαση σε 5 ελληνικά νησιά για όσους θέλουν να τα επισκεφθούν από την Τουρκία!

Οι ενέργειες της Ελλάδας προς την ΕΕ, αναφορικά με τις διευκολύνσεις θεώρησης τελικά απέδωσαν θετικό αποτέλεσμα γράφει η Hurriyet, με τον τίτλο «Εύκολη είσοδος στα γειτονικά νησιά».

Οι διευκολύνσεις θεώρησης, οι οποίες...
πέρυσι ξεκίνησαν τον Ιούλιο και συνεχίστηκαν επί τρεις μήνες, έγινε τώρα γνωστό πως θα εφαρμοστούν μεταξύ 30 Απριλίου και 31 Οκτωβρίου, αναφέρει στο ρεπορτάζ της .

Θα είναι επαρκές, γράφει, όσοι επιθυμούν να μεταβούν από την Αλικαρνασσό στην Κω, στη Ρόδο, στη Σάμο, στη Λέσβο και στη Χίο, να αποτείνονται από 3 μέρες πριν στις εταιρείες Ferry Boat.

 Τι έγγραφα χρειάζονται

Ο Δ/ντής των γραφείων της τουριστικής εταιρείας ταξιδίων στην Αλικαρνασσό, κ. Ερντίντς Τεκελί είπε ότι άρχισε να χορηγείται θεώρηση, με την οποία θα μπορούν οι ταξιδιώτες να μένουν επί 15 μέρες με μία είσοδο. Οι Τούρκοι και ξένοι τουρίστες, όπως είπε, αντί από τα Προξενεία, τώρα πλέον, θα μπορούν να παίρνουν θεώρηση από τις λιμενικές εισόδους στα ελληνικά νησιά. Όμως, πολίτες πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων η Τουρκία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Λευκορωσία, η Ιορδανία και το Ιράν, για να μην έρχονται οι πολίτες τους σε δύσκολη θέση στα απέναντι λιμάνια, θα πρέπει από 3 μέρες πριν να δίνουν στην εταιρεία φωτοτυπία της σελίδας με τη φωτογραφία του διαβατηρίου, εισιτήριο μετ’ επιστροφής με το πλοίο, 2 φωτογραφίες ταυτότητας, συμπληρωμένο το έντυπο για την ελληνική θεώρηση, την κράτηση στο ξενοδοχείο και το αντίτιμο της θεώρησης.

Για το άνοιγμα της περιόδου για τη «γαλάζια περιοδεία»

Εξάλλου η τουρκική εφημερίδα Vatan, με τον τίτλο «Η κατεύθυνση της γαλάζιας περιοδείας στράφηκε προς τα ελληνικά νησιά», γράφει ότι άρχισε στην Αλικαρνασσό η περίοδος της «γαλάζιας περιοδείας». Όπως δήλωσε ο αρμόδιος του Επιμελητηρίου Θαλάσσιου Εμπορίου, κ. Αρίφ Γιλμάζ, τώρα η κατεύθυνση της «γαλάζιας περιοδείας» στρέφεται λίγο περισσότερο προς τα ελληνικά νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου