Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Περνάει του Ρουπακιώτη; Αλλάζουν την ρύθμιση για απολύσεις συμβασιούχων του Δημοσίου

- Στα μαχαίρια Μανιτάκης και  Ρουπακιώτης για τις απολύσεις συμβασιούχων του Δημοσίου
- Επικοινωνία Κουβέλη - Μαξίμου
- Δήλωση με νόημα του στενού συνεργάτη του Φ. Κουβέλη Δημήτρη Χατζησωκράτη υπέρ Ρουπακιώτη
- Ρουπακιώτης: δεν έχω δει όλη την πρόταση - Είμαι πάντως αντίθετος στην ακύρωση δικαστικών αποφάσεων
- Ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ: Η διάταξη, όπως φέρεται να διατυπώνεται, δεν θα μπορέσει να εισαχθεί στη Βουλή

Παιχνίδια με τις λέξεις και παιχνίδια εντυπώσεων παίζονται τις τελευταίες ώρες όσον αφορά την σκληρή κόντρα που ξέσπασε μεταξύ δυο υπουργών της κυβέρνησης που υποστηρίζονται από την ΔΗΜΑΡ.

Στην κόντρα μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον...
υπουργό Δικαιοσύνης νικητής φαίνεται να βγαίνει ο δεύτερος.

Ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ δήλωναν σήμερα το πρωί ότι τελικά θα αλλάξει η διάταξη που προωθείται στο πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή, σύμφωνα με την οποία δεν θα ισχύουν οι προσωρινές διαταγές που εκδίδουν τα δικαστήρια και με τις οποίες παραμένουν οι συμβασιούχοι στη θέση τους μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Δημήτρης Χατζησωκράτης μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτικούς σταθμούς ανέφερε ότι "μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου από το υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα το θέμα θα έχει διευθετηθεί".

'Αλλωστε για το ζήτημα αυτό έγινε χθες το βράδυ τηλεφωνική συζήτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, από τις Βρυξέλλες με τον υπουργό Επικρατείας Δημ. Σταμάτη.

Τα ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ επισημαίνουν επιπλέον ότι η προωθούμενη επίμαχη διάταξη αντιβαίνει με άλλη διάταξη, η οποία ψηφίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες.


Κατά συνέπεια, τονίζουν, η διάταξη, όπως φέρεται να διατυπώνεται, δεν θα μπορέσει να εισαχθεί στη Βουλή.

Αναζητείται, σημειώνουν, η κατάλληλη διατύπωσή της, έτσι ώστε να μην υπάρχουν νομικές αντιθέσεις με ψηφισθέντα νόμο και να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα και οι αποφάσεις των δικαστηρίων ισχύουν όταν ολοκληρωθεί η εκδίκασή τους.

Το πρωί, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Ρουπακιώτης είπε: "Δεν έχω δει ολόκληρη την πρόταση του κ. Μανιτάκη. Σε κάθε περίπτωση είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε πρόταση ακυρώνει δικαστικές αποφάσεις, έστω και προσωρινού χαρακτήρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου