Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ανασφάλιστο ένα στα τρία αυτοκίνητα!

Ένα στα τρία αυτοκίνητα ήταν ανασφάλιστο, ένα στα πέντε οχήματα ήταν ασυντήρητα και δεν είχαν περάσει ΚΤΕΟ, ένας στους επτά οδηγούς ήταν «μεθυσμένος», ένας στους πέντε οδηγούς μοτοσυκλετών δεν φορούσε κράνος, ένας στους εννέα οδηγούς μιλούσε στο κινητό.

Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν τα ανησυχητικά συμπεράσματα που προέκυψαν από...
τους τροχονομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε.Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ για την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, τροχονομικής αστυνόμευσης και πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων. Στις 6 και 7 Απριλίου, 791 συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, προέβησαν σε 27.374 ελέγχους οχημάτων.

Βεβαιώθηκαν 2.345 παραβάσεις σε όλη τη χώρα. Από αυτές τις παραβάσεις οι 674 αφορούσαν την κυκλοφορία οχημάτων χωρίς την προβλεπόμενη ασφαλιστική κάλυψη, οι 431 τη μη χρήση κράνους, 417 για ΚΤΕΟ, 315 οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, 256 τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 134 για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και 118 για άδεια οδήγησης που είχε λήξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου