Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Την απόσυρση τροπολογίας για «πλοίο ασφαλείας» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την απόσυρση τροπολογίας για «πλοίο ασφαλείας» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑΚάνει λόγο για κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία

Την απόσυρση της τροπολογίας για «πλοίο ασφαλείας» στη διάρκεια απεργίας των ναυτεργατών, ζητά το τμήμα ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για κατάργηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου απεργιακού δικαιώματος.

«Είναι προφανές ότι, η...
κυβέρνηση χωρίς καμιά συζήτηση με τα ναυτεργατικά σωματεία, χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση, επιχειρεί με πρόσχημα τις πραγματικές ανάγκες των νησιωτών για ακτοπλοϊκή διασύνδεση, να περάσει διάταξη για πλοία ασφαλείας τις μέρες της απεργίας, που ουσιαστικά καταργεί ολοκληρωτικά το δικαίωμα άσκησής της» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη τροπολογία που έχει προκαλέσει καθολικές αντιδράσεις από το σύνολο του ναυτεργατικού κόσμου, κατατέθηκε την Παρασκευή από το Μανώλη Κεφαλογιάννη, Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Ηρακλείου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης είχε πει στη βουλή, ότι για να υπάρξει ρύθμιση που να προβλέπει «πλοίο ασφαλείας» στη διάρκεια μιας απεργίας ναυτικών που ξεπερνά τις 48 ώρες, θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση όλων των κομμάτων, ενώ είναι δύσκολο να εφαρμοστεί λόγω αλλαγών στα δρομολόγια.

Υπέρ της πρόβλεψης πλοίου ασφαλείας κατά τη διεξαγωγή των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών, έχει ταχθεί το Επιμελητήριο Κυκλάδων, χαρακτηρίζοντάς το «ζήτημα ζωτικής σημασίας για τις νησιωτικές κοινωνίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου