Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Η Μυτιλήνη αποκτά Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών


Η Μυτιλήνη αποκτά Συμβουλευτικό Κέντρο ΓυναικώνΤα εγκαίνια θα γίνουν στις 12 Απριλίου

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στη Μυτιλήνη εγκαινιάζεται την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 13.00 στην οδό Παπαδιαμάντη 2 στη Χρυσομαλλούσα.

Δημιουργός του είναι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που την υφίστανται ή απειλούνται από αυτή.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα υπογραφεί...
Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα βίας. Στις 19.00 της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με προβολή των ταινιών «Ο Βούδας Λιποθύμησε από Ντροπή» και «Λουλούδι της Ερήμου».

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Μυτιλήνης παρέχει, κατεξοχήν, υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις. Οι εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας λόγω φύλου. Παράλληλα, το Συμβουλευτικό Κέντρο δύναται να παρέχει πληροφόρηση σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, καθώς και σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Το Κέντρο εντάσσεται στο έργο «Δράσεις της δημόσιας διοίκησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) με συνδικαιούχο το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

Θα λειτουργεί σε συνεργασία με την, πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της ΓΓΙΦ, το Πολυκέντρο Γυναικών στην Αθήνα και τα άλλα συμβουλευτικά κέντρα της ΓΓΙΦ στις πόλεις- έδρες των περιφερειών που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν πολύ σύντομα, τους 19 Ξενώνες Φιλοξενίας και τα 27 Συμβουλευτικά Κέντρα των δήμων σε όλη τη χώρα που προετοιμάζονται να λειτουργήσουν μέσα στο 2013, περιλαμβανομένου του Ξενώνα Φιλοξενίας που δημιουργεί ο δήμος Μυτιλήνης, και τον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης.

Στα εγκαίνια θα απευθύνουν χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αθανάσιος Γιακαλής, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Δημήτριος Βουνάτσος, η πρόεδρος ΔΣ του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας Ιφιγένεια-Ξανθίππη Καρτσιώτου και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Δημήτριος Καλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου