Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Η τρόικα ξεπαγώνει τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Η τρόικα ξεπαγώνει τους πλειστηριασμούς ακινήτωνΔιαψεύδει το υπουργείο Ανάπτυξης

«Φιτίλι» σε χιλιάδες νοικοκυριά βάζει δημοσίευμα της εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σύμφωνα με το οποίο, αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, κατόπιν πιέσεων της τρόικας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι είναι...
δρομολογημένη πλέον η απόφαση να μην υπάρξει νέα παράταση του μέτρου άρσης των πλειστηριασμών που ισχύει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα λόγω της κρίσης. «Ήδη», γράφει η εφημερίδα «η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο σωτηρίας των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων».

Το κλιμάκιο της τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος», και στο περιθώριο της διαπραγμάτευσης για τους δανειολήπτες, ασκώντας ασφυκτικές πιέσεις, απαίτησε να υπάρξει εκπόνηση σχεδίου από τη μεριά του υπουργείου Ανάπτυξης για τον τερματισμό, στο τέλος του έτους, των του καθεστώτος προστασίας των πολιτών από τους πλειστηριασμούς.

Το πάγωμα των πλειστηριασμών αφορά σε κατοικίες αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, χωρίς άλλου είδους κριτήρια εισοδήματος ή οικογενειακής κατάστασης. Όλα αυτά, τη στιγμή που τα «κόκκινα δάνεια» έχουν φθάσει το 25%.

Πάντως, το υπουργείο Ανάπτυξης, διέψευσε τις πληροφορίες, με την ακόλουθη ανακοίνωση: «Με αφορμή δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων, από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισημαίνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει γίνει καμία διαπραγμάτευση με την τρόικα. Δεν τίθεται επίσης κανένα θέμα άρσης της νομοθετικής ρύθμισης για αναστολή των πλειστηριασμών, που θεσπίστηκε στο τέλος του 2012. Άξονας της πολιτικής μας παραμένει η προστασία της περιουσίας των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου