Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Μαξίμου: Ο Σαμαράς θέλει να στείλει κάποιους υπουργούς σπίτι τους

- Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να «στείλει σπίτι τους» 4-5 υπουργούς
- Η ΝΔ θέλει ανασχηματισμό τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου
- Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πιέζει για ανασχηματισμό εδώ και τώρα
- Για ποιους υπουργούς είναι ψυχρό το κλίμα, ποιοι είναι αμετακίνητοι 

Οι μεν θέλουν αλλαγές αλλά όχι τώρα, οι δε θέλουν αλλαγές εδώ και τώρα και η ΔΗΜΑΡ... «σφυρίζει» αδιάφορα!

Η Νέα Δημοκρατία θέλει ανασχηματισμό, αλλά το...
θέλει πιο κοντά στο τέλος Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου, ώστε να έχει προηγηθεί το Συνέδριο του κόμματος και να δοθεί μια αίσθηση επανεκκίνησης, γράφει η Real News.

Το ΠΑΣΟΚ όμως πιέζει για να έρθει άμεσα ο ανασχηματισμός. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιμένει πως και πως την κίνηση του Αντώνη Σαμαρά θεωρώντας ότι η αναβάθμιση του κυβερνητικού ρόλου του ΠΑΣΟΚ. Η Ιπποκράτους θέλει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση με τουλάχιστον 2-3 στελέχη.

Η ΔΗΜΑΡ μοιάζει να μη βιάζεται. Δε θα έλεγε όμως όχι δε επιπλέον υπουργικές θέσεις.

Το μαχαίρι και το καρπούζι είναι στα χέρια του πρωθυπουργού. Ο Αντώνης Σαμαράς θα αποφασίσει το πότε και το πως. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξετάζονται τέσσερα σενάρια.

1. Ανασχηματισμός μετά τη δόση των 8,8 δισ. ευρώ αλλά και μετά το συνέδριο της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο την ίδια κατανόηση που έδειξε εκείνος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Δε θέλει να πάει στο συνέδριο με δυσαρέσκειες από μη υπουργοποιήσεις
2. Ανασχηματισμός δομικός και όχι σαρωτικός. Στουρνάρας, Χατζηδάκης, Αβραμόπουλος, Δένδιας, Αρβανιτόπουλος, Παναγιωτόπουλος θεωρούνται αμετακίνητοι από τις θέσεις τους
3. Να υπάρξουν τρικομματικά υπουργεία
4. Να «σπάσει» το υπέρ-υπουργείο Ανάπτυξης

«Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο πρωθυπουργός» διαμηνύει το Μαξίμου. Και διαρρέεται επίσης πως ο πρωθυπουργός έχει χάσει την υπομονή του με κάποιους και θα ήθελε να στείλει τουλάχιστον 4-5 υπουργούς σπίτια τους γιατί «έχει εξαντληθεί» η υπομονή του.

Δεν είναι... είδηση πως το κλίμα στην κυβέρνηση για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, είναι βαρύ. Ψυχρό είναι επίσης για τους Στυλιανίδη, Σαλμά, Μουσουρούλη και Τζαβάρα.

Και εδώ αρχίζουν οι... σπαζοκεφαλιές. Αν φύγουν υπουργοί της ΝΔ, πόσοι θα μπουν από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και τι θα γίνει με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Μάκη Βορίδη που έμειναν στην... απέξω την προηγούμενη φορά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου