Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Χαλάει ο καιρός σήμερα Τρίτη

Δείτε την πρόγνωση του καιρού, μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και βόρεια τμήματα και νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά περιμένουμε σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου 2013. Παράλληλα, ενισχυμένοι θα πνέουν οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 14 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 27 βαθμούς στην Κρήτη και από 15 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στα νότια θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα Τρίτη 2/4, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 19 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 16 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, που γρήγορα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους 4-5 μποφόρ. 


Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία από τα βόρεια νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική- κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια. Σχετική βελτίωση από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τετάρτη 03-04-2013
Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος καιρός με παροδικές βροχές και καταιγίδες αλλά και διαστήματα βελτίωσης.
Άνεμοι: στο ανατολικό αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς. Στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Πέμπτη 04-04-2013
Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό αιγαίο παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ, οι όποιοι από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 05-04-2013
Καιρός: στα κεντρικά και βόρεια παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά.
Θερμοκρασία: σε άνοδο.

Σάββατο 06-04-2013
Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα νότια που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 07-04-2013
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου