Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Παγίδα στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Με αυξημένες τιμές και φέτος ο υπολογισμός

Μπορεί να άλλαξε όνομα, να λέγεται πλέον ενιαίος φόρος ακινήτων, όμως και στη ΔΕΗ μένει η είσπραξή του, ενώ και οι τιμές δεν πρόκειται να πέσουν πριν πληρώσουν οι πολίτες το... λογαριασμό.

Οι εκπτώσεις που υπόσχεται η κυβέρνηση μπορεί να δώσουν μια ανάσα, αλλά για να μην πέσουν τα έξοδα οι αλλαγές πάνε για το τέλος του χρόνου και αφού θα έχει πληρωθεί το χαράτσι.

Ουσιαστικά ο νέος φόρος έχει και ...
τυρί, έχει όμως και ... φάκα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Η μείωση που θα είναι 15% θα φέρει μεν μειώσεις από 50 ως και 300 ευρώ στο χαράτσι για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, θα γίνει όμως στις υπάρχουσες τιμές ζώνης.

Οι περιβόητες μειώσεις στις αντικειμενικές που θα φέρουν τις τιμές στα επίπεδα του 2005 θα γίνει προς τα τέλη του έτους και έτσι οι τιμές ζώνης δεν θα μειωθούν πριν υπολογιστεί ο φόρος. Η μείωση που θα μπορούσε να είναι γενναία από εφέτος... μετατίθεται για αργότερα, καθώς η υπόσχεση της κυβέρνησης προς την τρόικα είναι πως και πάλι θα εισπραχθούν 2,7 δισ. ευρώ.

Επί της ουσίας οι μόνοι πραγματικά ωφελημένοι από τις εφετινές μειώσεις θα είναι μόνον όσοι είχαν την ατυχία να μείνουν άνεργοι, αλλά και όσοι υπάγονται στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνοι κλπ) οι οποίοι μπορούν να απαλλαγούν πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου