Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Σαν σήμερα 7 Απριλίου

Σαν σήμεραΣτις 7 Απριλίου

529: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιουστινιανός εκδίδει ένα θεμελιώδες νομικό σύγγραμμα, τον «Ιουστινιάνειο Κώδικα» (Corpus Juris Civilis).

1348:..
Ιδρύεται στην Πράγα το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, ένα από τα πιο παλιά ανώτατα ιδρύματα της Ευρώπης.

1614: Πεθαίνει ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, γνωστότερος ως Ελ Γκρέκο, ζωγράφος.

1772: Γεννιέται ο Σαρλ Φουριέ, γάλλος σοσιαλιστής φιλόσοφος και διανοητής.

1824: Πεθαίνει ο Λόρδος Βύρων, φιλέλληνας άγγλος ποιητής.

1860: Γεννιέται ο Γουίλιαμ Κέλογκ, αμερικανός επιχειρηματίας, που ίδρυσε την εταιρεία Kellog για τη βιομηχανική παραγωγή των κορν-φλέικ, που ανακάλυψε ο αδελφός του, Τζον Χάρβεϊ Κέλογκ.

1885: Εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Νικητής αναδεικνύεται ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης.

1922: Γεννιέται ο Απόστολος Καλδάρας, λαϊκός συνθέτης.

1947: Διοργανώνεται η πρώτη απονομή των θεατρικών βραβείων «Τόνι» στη Νέα Υόρκη. Βραβεύονται, μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί Ίνγκριντ Μπέργκμαν και Χοσέ Φερέρ και ο σκηνοθέτης Ελία Καζάν.

2000: Πεθαίνει ο Άκης Πάνου, λαϊκός συνθέτης.

2010: Αμερικανοί και Ρώσοι επιστήμονες συμπληρώνουν το τελευταίο κενό που υπάρχει στον περιοδικό πίνακα των χημικών στοιχείων, δημιουργώντας το στοιχείο με ατομικό αριθμό 117, με την προσωρινή ονομασία ουνουνσέπτιο. Πρόκειται για ένα σούπερ-βαρύ στοιχείο από άτομα που περιέχουν 117 πρωτόνια και το οποίο είναι περίπου κατά 40% βαρύτερο από τον μόλυβδο.

2010: Νέο ιστορικό υψηλό σημειώνει το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, εντείνοντας τις ανησυχίες για το κόστος του κρατικού δανεισμού. Παρά τις επίσημες διαψεύσεις ότι η Ελλάδα ζητά επαναδιαπραγμάτευση της ευρωπαϊκής συμφωνίας, το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για τη διακράτηση των ελληνικών ομολόγων, έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, αγγίζει τις 412 μονάδες.

Πηγή: sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου