Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Αρχίζει η δική των 39 μελών της συμμορίας των «Locos c», στη Χίο

-Έφτασε η ώρα του καταλογισμού των ευθυνών για τις πράξεις των μελών της πρωτοφανούς συμμορίας για το νησί μας

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Παρασκευή 19 Απριλίου. Το Πρωτοδικείο της Χίου, που βρίσκεται στην προκυμαία του λιμανιού του νησιού, αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά, από …λερωμένες, νεαρής ηλικίας, ψυχές.

Συνολικά 39 άτομα, θα περάσουν το κατώφλι του Πρωτοδικείου. Ναι, 39 άτομα που κατηγορούνται για την υπόθεση των «Locos c». Ναι, 39 άτομα που …
λέρωσαν καταρχήν το δικό τους όνομα, της οικογενείας τους, δηλητηρίασαν τη δική τους ψυχή, αλλά και των γύρω τους. Μεγάλος ο πόνος για ένα πατέρα ή μητέρα, να γνωρίζει ότι το παιδί του, κατηγορείται ότι πουλούσε ναρκωτικά, πουλούσε το θάνατο.

Αυτά τα άτομα, έχουν «λερωμένες» ψυχές. Μπορεί να πρόκειται για παιδιά, ανήλικα, κάποια από αυτά, μάλιστα αμούστακα, όμως στη δίκη τους, πρέπει να κριθούν ανάλογα των πράξεών τους.

Μηνύματα του τύπου, να δοθεί σ’ αυτά τα άτομα μια δεύτερη ευκαιρία, ή να τιμωρηθούν με μικρές ποινές, δε βοηθάνε. Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης, πρέπει να είναι ανάλογος με τις πράξεις τους.

Στο όνομα του χρήματος, που τους έδινε το εμπόριο των ναρκωτικών και της δύναμης, που τους έδινε η σύσταση της συμμορίας, αυτά τα άτομα, έκαναν …κόλαση τη ζωή εκατοντάδων φιλήσυχων πολιτών του νησιού μας.

Προχώρησαν σε κακουργηματικές πράξεις και τώρα ήρθε η ώρα του καταλογισμού των ευθυνών τους.

Σίγουρα, θα πρέπει να υπάρξει μια κλιμάκωση στις ποινές που θα επιβληθούν. Δεν είναι δυνατόν, να τιμωρηθούν το ίδιο οι άνθρωποι που συγκρότησαν τη συμμορία των «Locos c», με τα απλά μέλη.

Ο αρρωστημένος ιθύνον νους, που συνέλαβε την ιδέα, ή απλά την εφάρμοσε στη μικρή κοινωνία της Χίου, μαζί με το επιτελείο του, ξεχωρίζουν από τους απλούς …στρατιώτες, που εκτελούσαν τις εντολές που λαμβάνανε.

Σίγουρα, όλοι είχαν σκοπό το οικονομικό όφελος από την πώληση των ναρκωτικών, αλλά και τη δύναμη που απέφερε, η συμμετοχή τους σε μια συμμορία.

Άλλη ευθύνη όμως αναλογεί στο στρατηγό και στο επιτελείο του και άλλη στους στρατιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου