Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

2.000 απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων μέσα στον Απρίλιο – Διακοπή μισθοδοσίας σε επίορκους

- Νέα νομοθετική ρύθμιση βάζει στο στόχαστρο τους επίορκους του Δημοσίου
- Κόβουν τον μισθό σε όσους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες

- “Δώρο” στην τρόικα οι άμεσες απολύσεις για θετική έκθεση ενόψει Eurogroup

Οι απολύσεις που θέλει εδώ και τώρα η τρόικα... φαίνεται πως βρέθηκαν. Στο στόχαστρο έχουν μπει 2.000 επίορκοι υπάλληλοι οι οποίοι ήδη διώκονται για κακουργήματα, αλλά παρ' όλα αυτά είναι ακόμη εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Δημοσίου.

Όπως επιβεβαίωσε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στη ΝΕΤ πλέον...
“δεν χρειάζεται να τελεσιδικήσει μια περίπτωση”. Το σχέδιο προβλέπει πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων που μέχρι τώρα λαμβάνουν το 50%, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους.

Τώρα ο μισθός θα κόβεται και στην περίπτωση που τα δικαστήρια δικαιώσουν τον υπάλληλο, τότε αυτός θα επανέρχεται.
Για την εφαρμογή του μέτρου πλέον δεν θα απαιτείται κάποια χρονοβόρα διαδικασία. Θα αρκεί η δίωξη από τον εισαγγελέα για αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος “στην κατηγορία αυτή εντάσσονται 2.000 περιπτώσεις, ήδη βεβαιωμένες”, για να δώσει έτσι και τον πρώτο αριθμό ουσιαστικής απόλυσης υπαλλήλων από το Δημόσιο.

Με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση επί της ουσίας προχωράει στην πρώτη απομάκρυνση ενός μεγάλου αριθμού υπαλλήλων όπως είναι η απαίτηση της τρόικας, ενώ παράλληλα κερδίζει χρόνο για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου, απ' όπου θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου