Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Στην Αθήνα ο 17χρονος που έμεινε παράλυτος από χαλασμένο μηχάνημα!



Στην πρωτεύουσα μεταφέρεται σήμερα το παιδί από τη Μυτιλήνη που με βάση την πρώτη εκτίμηση παρουσίασε ημιπληγία κατά τη διάρκεια επέμβασης εξαιτίας χαλασμένου μαγνητικού τομογράφου ο οποίος καθοδηγεί τον χειρουργό.


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το παιδί που υποβλήθηκε στο νησί σε επέμβαση για την αφαίρεση αιμαγγειώματος στο κεφάλι έμεινε παράλυτο εξαιτίας σφάλματος του μηχανήματος που χρησιμοποιούνταν στο χειρουργείο.

Η υπόθεση...
έχει προκαλέσει θλίψη στο Πανελλήνιο ενώ ερευνάται και από το υπουργείο Υγείας για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τη βλάβη.

Οι γιατροί μέχρι στιγμής δεν μπορούν να αποφανθούν εάν η παράλυση είναι μόνιμη ή όχι γι αυτό και ο 17χρονος θα υποβληθεί σε σειρά εξειδικευμένων εξετάσεων στην Αθήνα για να διαπιστωθεί ακριβώς το πρόβλημα αλλά και για να υπάρξει αντιμετώπισή του.
Γι αυτό δεν αποκλείεται να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του αιμαγγειώματος αλλά και για την αντιμετώπιση της βλάβης.

Όλα δείχνουν πάντως ότι επρόκειτο για τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα της μαγνητικής τομογραφίας που καθοδηγεί τον χειρουργό, με συνέπεια να υπάρξουν λανθασμένες μετρήσεις και πληροφορίες για το σημείο και το μέγεθος του αιμαγγειώματος.

Ο νευροχειρουργός διαπίστωσε μάλιστα το πρόβλημα κατά τη διάρκεια της επέμβασης γι αυτό και αποφάσισε να τη διακόψει χωρίς να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου