Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ισχυροί άνεμοι σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου


Αστατο καιρό στη Βόρεια Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Πελοπόννησο με βροχές και τοπικές καταιγίδες και νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου 2013.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 6 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 21 στη Νότια Ελλάδα, από 11 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στο Ανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί μέτριοι και στα βόρεια τοπικά ισχυροί.


Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 17 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βόρειους ανέμους ως 7 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με αραιή συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 16/4, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βόρειους ανέμους έντασης 7 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 12 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ. 


Αττική
Νεφώσεις με βροχές περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί.

Θεσσαλονίκη 
Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα θα είναι αυξημένες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα αλλά από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου