Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

10% ως 15% μείωση στο χαράτσι της ΔΕΗ και αύξηση στον ΦΑΠ

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το χαράτσι θα μείνει ως έχει, αλλά για πολλούς θα είναι μειωμένο.

Η είσπραξη θα γίνει και πάλι μέσω ΔΕΗ, ενώ το “κενό” που θα προκύψει στα έσοδα του Δημοσίου θα καλυφθεί από άλλο φόρο στα ακίνητα.

Επικοινωνιακά η κυβέρνηση είναι...
με την πλάτη στον τοίχο. Απ' τη μια έχουμε την δέσμευση από τα χείλη του ίδιου του Πρωθυπουργού για μείωση στο χαράτσι και από την άλλη την τρόικα (αλλά και τους κυβερνητικούς υπολογισμούς) που δείχνουν απώλεια ως και 1 δισ. στα έσοδα.

Η τρόικα λοιπόν ζητά ισοδύναμα και τα ισοδύναμα σημαίνουν νέα μέτρα τα οποία επίσης έχουν αποκλειστεί σε όλους τους τόνους απ' όλα τα κόμματα της κυβέρνησης.

Έτσι αναζητείται σολομώντεια λύση.

Τα σενάρια είναι αυτή την ώρα τουλάχιστον τέσσερα αλλά το επικρατέστερο (καθώς είναι και το πιο δίκαιο) προβλέπει μείωση των συντελεστών του ΕΕΤΗΔΕ κατά 10% ως 15% για τα ακίνητα χαμηλής και μεσαίας αντικειμενικής αξίας έως 1.800 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και για το δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει από τη μείωση προβλέπεται αύξηση των συντελεστών με βάση τους οποίους θα υπολογιστεί ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2013, και τον οποίο θα κληθούν να πληρώσουν φέτος φορολογούμενοι με ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου