Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Αύξηση στις πωλήσεις υπέρ-πολυτελών IX στην Ευρώπη το 2013

Οι πωλήσεις υπέρ-πολυτελών αυτοκινήτων που έπεσαν κατά 3,5% το 2012 στην οικονομικά χειμαζόμενη Ευρώπη, αναμένεται να αυξηθούν το 2013 κατά 8,5%.

Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης που θα κατεβάσει την αυλαία του την προσεχή Κυριακή, οι κατασκευαστές υπέρ-πολυτελών αυτοκινήτων είχαν την τιμητική τους. Η Ferrari παρουσίασε την υβριδική LaFerrari, με τιμή πάνω από ένα εκατ. ευρώ, η Bentley αποκάλυψε τη νέα 4θυρη Flying Spur, η Jaguar λανσάρισε το πιο γρήγορο σεντάν στην ιστορία της, την XFR-S, και η Rolls-Royce πρόσθεσε στην γκάμα της ένα κουπέ αξίας €245.000 με το όνομα Wraith.
Το άνω άκρο της αγοράς, δηλαδή αυτοκίνητα που κοστίζουν πάνω από...
€100.000, αναμένεται να παρουσιάσει παγκόσμια αύξηση στις φετινές πωλήσεις κατά 9.9%, φτάνοντας τα 446.550 αυτοκίνητα, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών HIS. Ακόμη και στην Ευρώπη, όπου οι πωλήσεις των μαζικών κατασκευαστών βρίσκονται για έκτη συνεχή χρονιά σε ύφεση, η HIS εκτιμά ότι η παράδοση υπέρ-πολυτελών αυτοκινήτων θα αυξηθεί κατά 8,5%. Εξ ου και η πληθώρα νέων υπέρ-πολυτελών μοντέλων στη Γενεύη, καθώς οι κατασκευαστές τους προσπαθούν είτε να προσελκύσουν νέους αγοραστές είτε να κερδίσουν αγοραστές από τους αντιπάλους τους. 
“Οι κατασκευαστές υπέρ-πολυτελών αυτοκινήτων προσπαθούν να υπερκεράσουν ο ένας τον άλλον διά μέσου μιας τεχνολογικής υπεροχής και μιας τεχνολογικής φινέτσας”, δήλωσε ο Στεφάν Μπράτζελ, διευθυντής της Αυτοκινητικού Κέντρου Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Μπέργκις Γκλάντμπαχ στη Γερμανία. “Δοκιμάζουν τα όριά τους για το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου