Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Στην Πειραιώς οι Κύπρου και Cyprus Popular Bank

Στην Πειραιώς οι Κύπρου και Cyprus Popular BankΚαθίσταται η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα - Μάχη μέχρι τέλους με την Alpha Bank

Οι επίσημες ανακοινώσεις για την πώληση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των Τράπεζα Κύπρου και Cyprus Popular Bank αναμένονται από στιγμή σε στιγμή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δόθηκε κυριολεκτικά μάχη μεταξύ των...
Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ της Πειραιώς η οποία σύμφωνα με πληροφορίες παρείχε διασφαλίσεις για τη διατήρηση των περισσότερων θέσεων εργασίας.

Για το θέμα αναμένονται μετά τις 5:30 μ.μ. ανακοινώσεις από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών.

Με την απόκτηση των Τράπεζα Κύπρου και Cyprus Popular Bank η Τράπεζα Πειραιώς καθίσταται η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα.

Την τελική έγκριση για την πώληση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των Τράπεζα Κύπρου και Cyprus Popular Bank θα την παράσχει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι Τράπεζα Κύπρου και Cyprus Popular Bank δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέσω 340 υποκαταστημάτων. Έχουν χορηγήσει δάνεια ονομαστικής αξίας περίπου 22 δισ. ευρώ, ενώ διατηρούν καταθέσεις περίπου 12,9 δισ. ευρώ.

Η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να ολοκληρώσει τη διαδικασία πώλησης των Κύπρου και Cyprus Popular Bank ανεξαρτήτως των αποφάσεων της Κυπριακής Εθνοσυνέλευσης προκειμένου να διαφυλάξει καθολικά τους καταθέτες των υποκαταστημάτων αυτών, δηλαδή να προφυλάξει τους καταθέτες με αποταμιεύσεις που ξεπερνούν ακόμη και τις 100.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου