Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΜΕΧΙCAN PARTY! Κάνε το τραπέζι στα αγαπημένα σου πρόσωπα με μεξικάνικες λιχουδιές

Είσαι fan του Μεξικάνικου και της... τορτίγιας; Αν θέλεις να δώσεις πιο πικάντικη γεύση στο τραπέζι σου, τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο άρθρο.

Είσαι fan του Μεξικάνικου και της... τορτίγιας; Αν θέλεις να δώσεις πιο πικάντικη γεύση στο τραπέζι σου, τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο άρθρο. Συνταγές με μια ιδέα (και δύο και τρεις μη σου πω) από μεξικάνικη κουζίνα που θα τους ξετρελάνουν όλους...


/Chicken Enchiladas με La Vache qui Rit® Light

Είσαι λάτρης των καυτερών; Ορίστε μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή στην πιο light της εκδοχή! Οι τορτίγιες "ξαπλώνουν" σε πυρέξ και λούζονται από μια καυτερή σος με τυρί κρέμα La Vache qui Rit® Light! Απλά απολαυστικό...

Συστατικά

  • 8 μεγάλες τορτίγιες καλαμποκιού
  • 2 φλιτζάνια καυτό νερό σε μεγάλο μπολ
  • 2 φλιτζάνια στήθος κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 φέτες για τοστ La Vache qui Rit® Light
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
  • 120 γρ. τυρί κρέμα La Vache qui Rit® Light
  • 1/3 του φλιτζανιού πράσινες πιπερίτσες σε κονσέρβα με το ζουμάκι
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • Λίγο βούτυρο λιωμένο

Τρόπος μαγειρέματος

  • Βουτύρωσε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ
  • Βύθισε κάθε τορίγια για ελάχιστα δευτερόλεπτα στο καυτό νερό να μαλακώσει. Άφησε να στραγγίξουν καλά πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα
  • Στρώσε μία, μία στο ταψάκι και γέμισε με το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το τυρί σε φέτες La Vache qui Rit® Light, φροντίζοντας να μοιράζεις τα υλικά σε 8 ίσα μέρη. Τύλιξε και στρώσε τις τοριτίγιες τη μία δίπλα στην άλλη
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ζωμό, το κόλιαντρο και το κύμινο με το πιπέρι καγιέν ώσπου να αρχίσουν να κοχλάζουν. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα La Vache qui Rit® Light και τις πιπεριές
  • Ζέστανε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ενσωματωθεί σε όλο το μείγμα, ανακατεύοντας διαρκώς. Αν η σος σου φαίνεται πολύ αραιή μπορείς να την δέσεις με λίγο κορν φλάουρ
  • Περίχυσε με τη σος τις τορτίγιες σου και ψήσε στο φούρνο στους 180oC για 20 λεπτά περίπου

Μην το παρακάνεις όταν βυθίσεις τις τορτίγιε


/Chili con carne! Spice it up...

Όπως ήδη γνωρίζεις το καυτερό, ειδικά όταν προέρχεται από καυτερή πιπεριά είναι ό,τι πρέπει για να ανεβάσει την θερμοκρασία. Όχι μόνο στο στόμα, αλλά και στην λίμπιντο. Εξαιρετική συνταγή, που θα συνοδεύσεις με τορτίγιες και πίτες.


Συστατικά

  • 2 κονσέρβες κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα
  • 1 κ.σ ελαιλόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κουτί τοματάκια κονσέρβα
  • Χυμό ντομάτας
  • 1 κονσέρβα πράσινες καυτερές πιπεριές
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένες φρέσκες πιπεριές χαλαπένιος
  • 1 κ.σ. Καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • Αλάτι / Πιπέρι
  • Ξερό γαρύφαλλο

Τρόπος μαγειρέματος



  • Σε μεγάλο τηγάνι βάλε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί, την πιπεριά και τον κιμά



  • Πρόσθεσε τις ντομάτες, τον χυμό ντομάτα (όσο πάρει, αν δεν θες μπορείς να μην βάλεις καθόλου), τις πιπεριές και τα μπαχαρικά σου



  • Σκέπασε και άσε να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Μπορείς να το παρακολουθείς όσο ψήνεται μήπως χρειαστεί λίγο νερό, ανακατεύοντας συνεχώς



  • Πρόσθεσε τα φασόλια και ανακάτεψε.


  • Κόψε αγγουράκι και καρότο σε στικ, πίτες στα τέσσερα και κομμάτια τορτίγια και σέρβιρε...

    /Tortilla Chips με καυτερή σος
    Ετοίμασε μόνη σου νόστιμα καυτερά chips και σέρβιρε με καυτερή σος και ζεστή σος τυριού... Είναι το καλύτερο σνακ για το βραδάκι μαζί με ταινιούλα, αφού δεν θέλεις κάτι που να σε παχαίνει πολύ!


    Συστατικά
    • Σάλτσα: 1 κονσέρβα καυτερές πιπεριές σε κόκκινη σος
    • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
    • 4 μέτριες ντομάτες κομμένες ζαράκια
    • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • Το χυμό 1/2 lime
    • Για τα chips τορτίγιας: 2 1/2 φρέσκο χυμό lime
    • 1 κ.σ. σπορέλαιο
    • 1 κ.γ. ταμπάσκο
    • 1/2 κ.γ. πάπρικα
    • 1/4 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
    • 8 μέτριες τορτίγιες καλαμποκιού
    • Για το τυράκι: 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα μαλακό
    • 1/4 του φλιτζανιού κατσικίσιο τυρί (τύπου μπρι)
    Τρόπος μαγειρέματος
    • Βγάλε δύο πιπερίτσες από την κονσέρβα και ψιλόκοψε. Κράτησε επίσης 1 κ.γ. από την καυτερή σος της κονσέρβας
    • Ανάμειξε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και τις πιπεριές της κονσέρβας σε ένα μέτριο μπολ. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για 1 ώρα
    • Προθέρμανε το χρόνο στους 180οC
    • Για τα chips ανάμειξε το χυμό lime, το λάδι και το ταμπάσκο σε ένα μπολ. Πρόσθεσε την πάπρικα και το κύμινο και ανακάτεψε
    • Άλειψε κάθε τορτίγια με περίπου 1/4 κ.γ. και σκέπασε με μια άλλη τορτίγια. Άλειψε την πάνω πλευρά με το μείγμα και συνέχισε βάζοντας τη μία τορτίγια πάνω στην άλλη
    • Με ένα κοφετερό μαχαίρι κόψε όλες τις τορτίγιες μαζί σε 6 τριγωνάκια. Άπλωσε σε μια στρώσει τα chips σε λαδόκολλα και ψήσε για 15 λεπτά.
    • Γύρισε από την άλλη και ψήσε για άλλα 10 λεπτά. Βγάλε από το φούρνο
    • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 160oC
    • Ετοίμασε το τυρί αναμειγνύοντας τα δύο τυριά σε ένα πυρίμαχο ρηχό μπολ. Σκέπασε με αλουμινόχαρτο και ζέστανε σε μπολ για 10 λεπτά
    • Σέρβιρε τα τραγανά chips με την καυτερή σος και τη σος τυριού

    Φρόντισε να αλείψεις καλά το μείγμα στην τορτίγια για να ξεροψηθεί και να αφήσει πικάντικη σκόνη μπαχαρικών σε όλη την επιφάνεια


    /Quesadillas με μήλο και κοτόπουλο

    Δεν θα σου πάρει πολλή ώρα να τις ετοιμάσεις...ιδανικό σνακ, finger food για να συνοδεύσει την μπίρα σου σε μια απογευματινή "μάζωξη". Αλλά και σαν κυρίως πιάτο είναι πεντανόστιμο και ελαφρύ. Έχει μόνο 250 θερμίδες...

    Συστατικά
    • 2 μέτρια μήλα κομμένα σε φέτες
    • 1 φλιτζάνι ψητό στήθος κοτόπουλο κομμένα σε κυβάκια
    • ½ φλιτζάνι τυρί cheddar με χαμηλά λιπαρά
    • ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα με λίγες θερμίδες
    • ½ φλιτζάνι καλαμπόκι
    • ½ φλιτζάνι φρέσκες ντομάτες
    • ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • Αλάτι
    • 6 τορτίγιες σιταριού
    • ¾ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαρούλι
    • 6 κ.σ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
    Τρόπος μαγειρέματος
    • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα μήλα και το κοτόπουλο με τα τυριά, το καλαμπόκι, τις ντομάτες και το κρεμμύδι
    • Μοίρασε το μείγμα στις τορτίγιες και δίπλωσε τες στη μέση στερεώνοντας με μια οδοντογλυφίδα
    • Βάλε σε λαδόκολλα και στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 8-10 λεπτά να πάρουν χρώμα
    • Γύρισε προσεκτικά τις τορτίγιες και ψήσε για άλλα 5 λεπτά.
    • Αφαίρεσε τις οδοντογλυφίδες και κόψε κάθε τορτίγια στα τρία.
    • Σέρβιρε με γλυκόξινη ή μεξικάνικη πικάντικη σάλτσα και κρέμα γάλακτος!
    Θα βρεις τορτίγιας σίτου σε όλα τα σούπερ μάρκετ


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου