Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Νεφώσεις με τοπικές βροχές σήμερα Σάββατο 9/3



Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Σάββατο 9 Μαρτίου 2013. 

Ο καιρός όμως σταδιακά από τα δυτικά θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 19 στη Νότια Ελλάδα, από 9 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στην Χίο σήμερα Σάββατο 9/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Λίγες νεφώσεις που θα είναι περισσότερες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου