Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Νεφώσεις με τοπικές βροχές

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και το Βορειοανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 19 στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στην Χίο σήμερα Παρασκευή 8/3, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
13 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με ασθενή βροχόπτωση, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική
Λίγες νεφώσεις που θα είναι περισσότερες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού αιγαίου όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 
 

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες όπου νωρίς το πρωί θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου. 


Μακεδονία, Θράκη
καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και τις πρωινές ώρες στη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Αργά το βράδυ στην Πελοπόννησο οι βροχές θα ενταθούν και υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου