Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Νέκρωσαν οι διαγωνισμοί και το πάρτι συνεχίζεται! Το φαγοπότι με τις προμήθειες δε σταματά στα νοσοκομεία


Την ώρα που ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος κόβει απαραίτητα κονδύλια ακόμη και από τις εφημερίες των νοσοκομείων, κάποιοι φαίνεται ότι συνεχίζουν να κάνουν πάρτι με τις προμήθειες στο ΕΣΥ.

Μπορεί οι ανοικτοί διαγωνισμοί στα νοσοκομεία να εξασφάλιζαν καλύτερες τιμές για την αγορά των προϊόντων, αυτό όμως δε φαίνεται να απασχολεί ιδιαιτέρως την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Άλλωστε λεφτά υπάρχουν...

Και μπορεί πρόσφατα στην τρόικα να...
διαβεβαιώσαμε ότι οι περισσότεροι διαγωνισμοί είναι σε εξέλιξη, στην πράξη όμως τα πράγματα διαφέρουν κατά πολύ.

Άλλωστε όπως η ίδια η πρόεδρος της επιτροπής προμηθειών υγείας (ΕΠΥ) Κατερίνα Καστανιώτη παραδέχτηκε πρόσφατα σε συνέδριο, από τους 3 μεγάλους διαγωνισμούς για την αγορά γενόσημων φαρμάκων στα νοσοκομεία, κανένας δεν έχει υλοποιηθεί στην πράξη.
Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους χιλιάδες διαγωνισμούς που θα έπρεπε να είχαν γίνει, μέχρι στιγμής μάλλον έχουν γραφεί στις...ελληνικές καλένδες.

Ενώ θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί ήδη χιλιάδες διαγωνισμοί από τις Υγειονομικές Περιφέρειες πολύ λίγοι έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Οι περισσότεροι εξάλλου όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του iatropedia, δεν έχουν προκηρυχθεί καν. Με βάση τα στοιχεία περίπου 1/3 των χιλιάδων διαγωνισμών έχουν τελειώσει, 1/3 είναι στην αξιολόγηση και 1/3 δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη με συνέπεια να χάνονται ακόμη εκατομμύρια ευρώ από υπερτιμολογήσεις και κάποιοι να κάνουν ακόμη πάρτι με το ΕΣΥ.

Όπως αναφέρουν πηγές, μόνο 20 από τους 200 διαγωνισμούς που θα έπρεπε να είχαν γίνει από τις υγειονομικές περιφέρειες έχουν ολοκληρωθεί και αφορούν υγειονομικό υλικό και φάρμακα. Στα νοσοκομεία έχουν γίνει μόνο οι 2000 από τους συνολικά 6000 ενώ άλλοι 2000 είναι σε εξέλιξη.

Πηγή: iatropedia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου