Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Μανιτάκης: Τέλος στην ατιμωρησία των επίορκων - Συγκροτήθηκαν νέα πειθαρχικά συμβούλια

Νέα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια συγκροτήθηκαν ενώ ήδη εξετάζονται 1.550 εκκρεμείς υποθέσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τέλος στην ανοχή και την ατιμωρησία των επίορκων υπαλλήλων, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς, όπως δημοσιοποίησε σήμερα ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης συγκροτήθηκαν...
όλα τα νέα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια, ενώ ήδη έχουν διαβιβαστεί και εξετάζονται στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις, που φτάνουν τις 1.550.

Επίσης, συγκροτήθηκε και το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, ενώ συγκροτήθηκε και το Γ΄ Τμήμα του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, που εξετάζει υποθέσεις υπαλλήλων των ΟΤΑ, το οποίο επί δύο χρόνια δεν λειτουργούσε.

Στα νέα πειθαρχικά συμβούλια μετέχουν κανονικά οι δικαστικοί λειτουργοί, που ορίσθηκαν ως μέλη, με την εξαίρεση των συμβουλίων σε τέσσερα υπουργεία, όπου παραιτήθηκαν οι ορισθέντες δικαστικοί λειτουργοί. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, κάνει ό,τι απαιτείται, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, για να λειτουργήσουν όλα τα πειθαρχικά συμβούλια. Σημειώνεται ότι η αναπλήρωση των παραιτηθέντων δικαστικών λειτουργών αποτελεί ευθύνη του αρμοδίου υπουργού.

Επίσης, από το υπουργείο γίνεται γνωστό ότι το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έχει επιταχύνει τους ρυθμούς εργασιών του και εξετάζει περίπου 10-15 υποθέσεις την εβδομάδα από το σύνολο των 450 υποθέσεων, που εκκρεμούν ενώπιον του. Ήδη, το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έχει εκδώσει περισσότερες από τριάντα αποφάσεις μόνο τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ενώ το 2012 εξέδωσε συνολικά 199 αποφάσεις.

Με πρωτοβουλία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης απεστάλησαν προς έλεγχο στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) το σύνολο των περίπου 1.900 περιπτώσεων υπαλλήλων, στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αδικήματα, που επισείουν σοβαρές ποινές από το 2007 και εντεύθεν και τα οποία βρίσκονταν στη διάθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, χωρίς όμως έως σήμερα να έχουν αξιοποιηθεί καταλλήλως και αρμοδίως. Για τις περιπτώσεις αυτές εξετάζεται από το ΣΕΕΔΔ αν παράλληλα έχει κινηθεί και καταλήξει η εκ του νόμου προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.

Τέλος, σημειώνεται, ότι με το ν.4093/2012 επιβλήθηκε το διοικητικό μέτρο της αυτοδίκαιης αργίας σε 885 υπάλληλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου