Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

«Το ελικόπτερο πρέπει να χωράει έξι»

«Το ελικόπτερο πρέπει να χωράει έξι»Πώς περιγραφόταν στο USB των «Πυρήνων» το σχέδιο απόδρασης του Π. Βλαστού

Φεβρουάριος, 24 του μηνός, 2013. Δύο συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός με τη βοήθεια δύο γυναικών νοικιάζουν ελικόπτερο και στη συνέχεια, αφού αποβιβάσουν τις νεαρές αλλοδαπές κοντά στα Τέμπη, με την απειλή καλάσνικοφ και άλλων πιστολιών, αναγκάζουν το πλήρωμα να κατευθυνθεί πάνω από τις...
φυλακές Τρικάλων, για να αποδράσει ο διαβόητος κακοποιός χρησιμοποιώντας μια ανεμόσκαλα.

Ύστερα από μάχη με τους αστυνομικούς και τους φύλακες της εξωτερικής φρουράς, η απόδραση αποτυγχάνει.
Ο βαρυποινίτης τραυματίζεται μετά την πτώση του από την ανεμόσκαλα, ενώ συλλαμβάνονται και οι δύο άνδρες συνεργοί του.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει δύο στοιχεία, για να διαπιστωθεί εάν συνεχίζουν να υπάρχουν επαφές του Παναγιώτη Βλαστού με μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, σε ένα από τα πέντε USB που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα - γιάφκα των «Πυρήνων» στα Τουρκοβούνια, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, βρέθηκε σχέδιο απόδρασης με ελικόπτερο από φυλακή μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σχέδιο ανέφερε: «να νοικιάσουμε ένα μεγάλο ελικόπτερο, που να χωράει έξι άτομα, το οποίο θα μπορούσε να απογειωθεί είτε από ελικοδρόμιο που βρίσκεται σε ταράτσα ξενοδοχείου, είτε από χιονοδρομικό κέντρο με προορισμό τις φυλακές, για να βοηθήσουμε τους συντρόφους μας να αποδράσουν».

Στο σχέδιο υπήρχε αναλυτική λίστα με όλες τις εταιρείες ενοικιάσεως ελικοπτέρων, οι οποίες είχαν βρεθεί μέσω ίντερνετ, χιονοδρομικά κέντρα αλλά και ξενοδοχεία με ελικοδρόμιο στην ταράτσα. Τα ασύλληπτα μέλη των «Πυρήνων» ανέφεραν ακόμη ότι έχει ξαναγίνει στο παρελθόν ελικόπτερο να παραλάβει επιβάτες π.χ. από το χιονοδρομικό της Αράχωβας, ενώ υπήρχαν και δικαιολογίες που δεν θα κινούσαν υποψίες για τους ενόπλους που θα κρατούσαν ομήρους πιλότο και συγκυβερνήτη.

Οι αστυνομικοί μάλιστα εξετάζουν το ενδεχόμενο το πέμπτο USB, το οποίο είναι κρυπτογραφημένο, να περιέχει κωδικοποιημένη συνεννόηση με τα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» για την υλοποίηση σχεδίου διαφυγής με ελικόπτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου